Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İşçi Kardeşlerimizin Yanında Olmaya Devam Ettik”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle bir grup işçi ve işveren temsilcisiyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, “Biz işçinin, emekçinin ve çalışanların aleyhine hiçbir adım atmadık. Fabrikada, tarlada, atölyede ve ofiste çalışan her bir kardeşimin emeği, bu ülkenin büyümesinin temel taşını oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile İletişim Başkanı Burhanettin Duran da yer aldı.

Erdoğan, konuşmasında, “1 Mayıs’ı kendi bayramım olarak görüyorum. Hem şahsım hem de hükümetim, emeğe ve emekçilerin haklarını almasına büyük önem veriyor. 23 yıllık iktidar sürecimiz boyunca daima işçi kardeşlerimizin ve onların temsilcilerinin yanında olduk” dedi.

Yıllarca istismar edilen konuları birlikte ele aldıklarını belirten Erdoğan, sendikal hakları genişlettiklerini, örgütlenme engellerini kaldırdıklarını ve iş sağlığı ile güvenliği alanında önemli düzenlemeler yaptıklarını vurguladı.

Erdoğan, “Biz hiçbir zaman tek taraflı hareket etmedik. Her zaman çalışanlarımızın temsilcileriyle istişare ettik. İşçi kardeşlerimiz için mücadelenizi destekledik. Bir firma tarafından alacakları ödenmeyen madenci kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için gereken adımları attık” diye ekledi.

Son olarak, “Biz işçi, emekçi ve çalışanların haklarının yenilmesine asla müsaade etmeyiz. Ülkemizi büyütmek ve kalkındırmak için hep birlikte çalışmalıyız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nüz kutlu olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir