DEM Parti’den ‘kayyum’ tepkisi

Akdeniz Belediyesi’nde Tutuklamalar ve Kayyum Kararı

DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız ile üç belediye meclisi üyesi tutuklandı. Tutuklamaların ardından İçişleri Bakanlığı, belediyeye kayyum atanacağını duyurdu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları karara sert tepki göstererek, “İç barış kayyımla değil; demokrasi ve özgürlüklerle sağlanır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“İktidarın Kayyum Zorbalığı ve Halk İradesi”

Hatimoğulları’nın açıklamaları şu şekilde:

“İktidarın kontrolündeki yargı, halk iradesine karşı bir darbe daha vurdu. Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve meclis üyelerimiz tutuklandı ve yerlerine kayyum atandı. Bu, Türkiye için karanlık bir dönemin daha işaretidir.

Kayyum uygulaması, halkın iradesini yok saymaktır. Demokrasiye darbe indirmek ve kentlerin talanını hızlandırmak anlamına gelir.

İç barış demokrasi ve özgürlüklerle sağlanır, kayyım uygulamasıyla değil. Biz barış umudunu büyütme çabalarımıza devam ederken, bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz!

İktidarın kayyum zorbalığına karşı demokratik bir tavır sergilemeye davet ediyoruz. Kayyumlar gidecek ve biz her zaman kazanacağız!”

“Halkın İradesine Yönelik Siyasi Suikast”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve meclis üyelerimiz siyasi baskı operasyonları kapsamında alıkonuldu. Halkın seçtiği belediyeye kayyum atanması, demokrasiye açık bir saldırıdır.

Akdeniz belediyesine kayyum atanması, halkların bir arada yaşama umuduna karşı yapılmış siyasi bir suikasttır. Bu durumu reddediyoruz.

İç barış konuşulurken halk iradesinin çiğnenmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu haksızlıktan bir an önce vazgeçilmesini talep ediyoruz. Kayyum uygulamalarına, demokrasiye karşı darbelere ve Kürt düşmanlığına karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Zalimler ve zorbalar kaybedecek, halk kazanacak!

Related Posts

Taliban barış elçisi kesildi: Hindistan ve Pakistan’a diyalog çağrısı

Hindistan’ın Pakistan topraklarında “terör hedefi” olarak tanımladığı bölgelere roket saldırısı düzenlemesi sonrası iki ülke arasında başlayan gerilim sürüyor. Bugün toplanan Pakistan güvenlik komitesi, Hindistan’ın saldırısını savaş eylemi olarak …

Antalya’da denizde erkek cesedi bulundu!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi açıklarında denizde erkek cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan kişinin yabancı uyruklu olabileceği değerlendiriliyor.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını “Unutmuyoruz” eylemi

Eyleme katılanlar Deniz Gezmiş, arkadaşları ve Sırrı Süreyya Önder için saygı duruşunda bulundu. Basın açıklaması sonrasında sanatçı Bülent Çatalkaya’ nın bağlaması eşliğinde Şarkışla türküsü söylendi. Eylem ve basın açıklaması sona erdi.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Pakistan açıkladı: Hindistan’a ait 3 savaş uçağı ve bir drone düşürüldü

Pakistan Federal Enformasyon ve Yayıncılık, Ulusal Miras ve Kültür Bakanı Attaullah Tarar, Hindistan ordusuna ait 3 savaş uçağı ve bir dronun düşürüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir