Yangında şehit olan işçinin son mesajında Türkiye’nin gerçek gündemi gizli!

Eskişehir Seyitgazi’de Orman Yangınında 10 Orman İşçisi Şehit Oldu

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Büyükyayla ve Fethiye mahalleleri arasında 22 Temmuz sabahı saat 08.30 sularında ormanlık alanda çıkan yangın, çevrede büyük bir panik yarattı. Vatandaşlar tarafından fark edilen dumanlar, hızla yayılan yangını yetkililere bildirmek için harekete geçtiler.

Rüzgârın etkisiyle hızla yayılan yangın, sadece ormanlık alanları değil, aynı zamanda çevredeki yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı. Alevler, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyüne sıçradı ve köy tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangında Hayatını Kaybeden Orman İşçileri

Söndürme çalışmalarını sürdüren ekipler, yangının aniden yön değiştirmesiyle büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bazı görevliler, alevler arasında kalarak kendilerini korumak için yakındaki bir mağaraya sığındı. Ancak ne yazık ki, yangının tekrar yön değiştirmesi sonucunda 10 orman işçisi hayatını kaybetti.

Orman İşçisi Eyüp Dereli’nin Son Mesajı

Yangında yaşamını yitiren orman işçilerinden Eyüp Dereli’nin, olaydan kısa bir süre önce arkadaşlarıyla yaptığı konuşmada, “Maaşımızı bu ay zamlı alabilecek miyiz?” dediği ortaya çıktı.

Eyüp Dereli’nin ailesine ölüm haberi gece yarısı Tepebaşı ilçesi Çamlıca Mahallesi’nde verildi. Oğullarının orman yangınında hayatını kaybettiğini öğrenen Dereli ailesi ve şehidin ikizi Faik Dereli ile eşi Eda Dereli, büyük bir acıyla karşı karşıya kaldı.

İkindi namazının ardından şehit Eyüp Dereli’nin cenazesi, kent merkezindeki Reşadiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Related Posts

Türkiye-Arnavutluk Savunma Protokolü İmzalandı

Türkiye ve Arnavutluk, Nakdi Yardım Protokolü’nde değişiklik için imza töreni gerçekleştirdi.

Cinsel saldırganın dilini koparıp ceza almıştı: Güney Kore’de 60 yıl sonra gelen adalet

Güney Kore’de cinsel saldırı girişimine karşı kendisini korumak için saldırgan erkeğin dilini ısırarak kopartan kadın, talebi üzerine yeniden yargılandı. Savcılar, kadından resmi olarak özür diledi.

Yalçın’dan Basın Bayramı Mesajı

Kayseri OSB Başkanı Yalçın, basının özgürlüğünün demokrasinin temel taşı olduğunu vurguladı.

Edenred Türkiye’den Sosyal Sorumluluk Projesi

Edenred Türkiye, Ideal Day etkinliğiyle LÖSEV ve diğer kuruluşlara destek sunarak dayanışma gösterdi.

Bakan Tunç’tan ‘Murat Çalık’ ve ‘suça sürüklenen çocuk’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu bulunan Murat Çalık’ın sağlık ve tahliye durumuna ilişkin, yapılacak tetkiklerin ardından Adli Tıp’ın yeniden rapor düzenleyeceğini ve bu çerçevede gerekli kararın verileceğini söyledi. Tunç, önümüzdeki günlerde çocuk yargılamalarıyla ilgili yeni bir yargı paketinin verileceği bilgisini paylaştı. Ayşe Tokyaz cinayetinde yedi tutuklama olduğunu anımsatan Tunç, 1 kişinin ise firari olduğunu kaydetti.

Halter Yıldızlar Avrupa Şampiyonası İçin Yola Çıktılar

Düzce, Avrupa Halter Şampiyonası’nda milli takımla temsil ediliyor. Başarılar dileriz.