Fransa’nın Sables d’Olonne Şehrinde Üstsüz Gezmek Yasak!
Fransa’da bulunan Sables d’Olonne şehrinin belediye başkanı Yannick Moreau, erkeklerin kentin sokaklarında üstsüz gezmesinin yasak hale geldiğini ilginç bir açıklamayla duyurdu. Moreau’nun sözleri dünya basınında yankı uyandırdı.
Üstsüz Gezme Yasak!
Francebleu’da yer alan habere göre Belediye Başkanı Moreau, bu kararın hem turistleri hem de yerel halkı ilgilendirdiğini vurguladı. Erkeklerin yarı çıplak gezmesinin temizlik açısından sorun teşkil ettiğini belirten Moreau, bu durumu saygısızlık olarak nitelendirdi.
Vücudunuzu Göstermek İstiyorsanız…
Moreau, “Halkımız yarı çıplak insanların sokaklarda dolaşmasını istemiyor. 200 yıllık zarafet, sokaklarımızda iç çamaşırlarınızı sergilemek anlamına gelmiyor. Bu bir saygı meselesidir. Eğer kendinizi sergilemek ve plaj vücudunuzu göstermek istiyorsanız, yaklaşık 11 kilometrelik plajlarımız bulunmaktadır” dedi.
Ülkenin batısında bulunan bu şehirde artık üstsüz gezenlere 150 euro (yaklaşık 7 bin TL) ceza kesileceği ve bu kararın hemen yürürlüğe gireceği belirtildi.