Samsun’da Bereketli Balık Sezonu

Samsunlu Balıkçılar, Bereketli Sezondan Memnun

Samsunlu balıkçılar, nadir görülen bir bereketli sezonu geride bırakırken yedi yılda bir yaşanan bu olaydan oldukça memnun olduklarını belirtti.

Karadeniz’in bu sezon cömert yüzünü gösterdiği belirtiliyor. Balık sezonu, palamut bolluğuyla açıldı ve ardından hamsi, istavrit, mezgit, barbun ve çinekop gibi çeşitli balık türleri de bol miktarda avlandı. Bu sezon, balıkçılar için oldukça verimli geçti.

Samsunlu balık satıcısı Onurcan Köse, sezonun herkes için güzel geçtiğini vurgulayarak, balık piyasasındaki durumu şu şekilde açıkladı: “Ramazan nedeniyle balık piyasasında bir durgunluk yaşanıyor. Hamsi, istavrit ve mezgit kilogram başına 150 lira civarında satılırken, barbun ve somonun kilosu ise 200 liraya alıcı buluyor. Levrek 300 TL, çipura 350 TL ve kalkan balığı ise kilogramı 800 TL’den satılıyor. Sezon 15 Nisan’da sona erecek ancak Ramazan dolayısıyla av sezonu erken kapanıyor. Az miktarda balık avlandığı için tekneler genellikle kıyıda bekliyor ve az da olsa elde edilen balıkları müşterilere sunmaya çalışıyoruz.”

“Bu Bolluk 7 Senede Bir Geliyor”

Köse, bu sezonun hem balıkçılar hem de tüketiciler için oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “Uzun bir süre boyunca palamut ve hamsi sattık. Ardından çinekop, barbun, mezgit ve istavrit gibi balık türleri bol miktarda karşılaştı. Tüketiciler de bu bolluk nedeniyle oldukça memnun kaldı. Sadece tezgahta lüfer eksikti, onun dışında diğer tüm balık çeşitleri bol miktarda avlandı ve satıldı. Bu tür bereketli sezonlar genellikle yedi senede bir yaşanır. Bu sezon, önceki yıllara göre daha verimli geçti. Balık miktarı bol ve fiyatlar uygun şartlarda müşterilere sunuldu. Av yasağının ardından ise tezgahlarda somon, alabalık, levrek, çipura, sazan, yayın, kefal, akbalık ve uskumru gibi balıkları göreceğiz” şeklinde konuştu.

1 Eylül’de başlayan av sezonu, 15 Nisan itibariyle sona erecek. – SAMSUN

Related Posts

İran-İsrail savaşı gübre ve mazot fiyatlarını uçurdu: Tarımda yeni zam riski!

Gübre ve mazot fiyatlarındaki artış, tarım sektöründe maliyetleri yükseltti. Üretici ve market arasındaki fiyat farkları dikkat çekiyor. Uzmanlar, çiftçilerin desteklenmesinin önemine vurgu yapıyor.

Borsa coşkulu yükseldi

Piyasalardaki faiz indirimi beklentisi ve CHP’nin Kurultay Davası’nın ertelenmesi borsayı hareketlendirdi. BIST 100’de günlük yükseliş yüzde 5 seviyesini aşarken bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 9.5’in üzerine çıktı.

Ticaret Bakanlığı araştırıyor: Kayısı Iğdır’da 1 İstanbul’da 120 lira mı?

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kayısı satış ücretlerine ilişkin ilgili denetim ekiplerince inceleme başlatıldığını, konuya ilişkin paylaşımı yapan CHP Tuzluca Aday Adayı Bilgihan Ova’ya …

Karpuzu 2 liraya satamayan çiftçi isyan etti: Tövbeler olsun, bir daha ekmem

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçi Soner Cankurt, ektiği karpuzun tarlada kaldığını belirterek, “Maliyetler 3-4 katına çıktı. Raflarda kilosu 20 lira, biz 2 liraya satamıyoruz. Bir daha karpuz ekmeyeceğim, tövbeler olsun. Çiftçiliği bırakıyoruz …

Sanayi tesisleri Anadolu’ya taşınıyor; İstanbul’da deprem riski ve şehir yükü azaltılacak, kiralar düşecek

Sanayi tesisleri Anadolu’ya taşınıyor; İstanbul’da deprem riski ve şehir yükü azaltılacak, kiralar düşecek

Kırtasiye devinde küçülme: 58 kişi işten çıkarıldı

Anadolu Grubu’nun kırtasiye sektöründeki iştiraki Adel Kalemcilik, 2024 yılında hem gelir hem de istihdamda dikkat çeken bir daralma yaşadı. Şirket, yılın ilk yarısına ilişkin verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla kamuoyuna …