Şamil Tayyar’dan Bakan Ersoy’a: AK Parti için artık taşınması ağır bir yük

Şamil Tayyar’ın Görüşleri: Grand Kartal Otel Yangını ve Sorumluları

T24 Haber Merkezi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın olayı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, “Kısa ve net olacak olursak, Artık Turizm Bakanı AK Parti için büyük bir sorumluluk taşımaktadır” dedi.

78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı 21 Ocak’taki yangın faciasıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye personeli İrfan Acar, otel sahibi Halit Ergül, otel müdürü Zeki Yılmaz, muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve diğer çalışanlar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Aynı zamanda iş güvenliği uzmanı E.K. ve otelin mimarı Ali B. ise serbest bırakıldı.

Yangınla ilgili yapılan ilk incelemede, tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersiz olduğu belirlendi. Yangının başlangıç noktasının restorandaki mutfak olduğu tespit edilirken, yangın merdiveninin dumanı üst katlara taşıdığı görüldü. Ölenlerin çoğunluğunun karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiği belirlendi.

Yangın sonrasında Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun Bolu Belediyesi’nde olduğunu açıklamıştı. Fakat Bolu İl Özel İdaresi, denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu belirterek Bakan’a karşı çıktı. Otel sahibi Halit Ergül ise Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini, yangın önlemleriyle ilgili herhangi bir eksiklik olmadığını savundu.

Şamil Tayyar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Turizm Bakanı’nı eleştirdiği ve yaşanan felakette gerçekleri örtbas ettiğini iddia ettiği görüldü. Tayyar, “Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” ifadelerine yer verdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

DEM Parti’nin Meclis Başkanı adayı Cengiz Çandar oldu

Parti, adaylık başvurusunu Meclis Başkanlık Sekreterliği’ne sundu

Fatih Erbakan: Cumhurbaşkanının bir kez daha seçilmesini sağlayacak anayasaya karşı olacağız

Fatih Erbakan: Cumhurbaşkanının bir kez daha seçilmesini sağlayacak anayasaya karşı olacağız

Gazze Mahkemesi’nden sonuç bildirgesi: İsrail’e askeri ambargo uygulanmalı

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da kurulan Gazze Mahkemesi, İsrail’i en güçlü şekilde kınadı. Gazze Mahkemesi’nin sonuç bildirisinde “İsrail’e askeri ambargo uygulanmalı” denildi.

Resmî Gazete’de bugün (29 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 29 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Gazze’de ölüm yağdıran Türk: ‘Siyonistler vatandaşlıktan çıkarılsın’

İsrail’in Gazze’ye yönelik vahşeti devam ediyor. Siyonist rejimin saflarında savaşarak soykırıma destek veren Türklerin, vatandaşlıktan çıkarılması için TBMM Genel Kurulu’na sunulan kanun teklifi ise 11 aydır görüşülmeyi bekliyor. Soykırımın tüm insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bu teklifin yasalaşması için toplumun farklı kesimlerinden destek olduğunu söyledi. Yapıcıoğlu, “AK Parti ile yaptığımız görüşmelerde soykırım suçuna iştirak edenlerin yargılanması ile ilgili kanun teklifimize benzer bir düzenlemeyi 10’ncu Yargı Paketi’ne ilave edeceklerini söylediler” dedi

Harry Potter dizisinin oyuncuları açıklandı: ’30 bin kişi arasından seçildiler’

Harry Potter dizisinin oyuncuları açıklandı: ’30 bin kişi arasından seçildiler’