Rusya: Ukrayna İHA saldırısı düzenledi, 7 kişi yaralandı

Rusya, Ukrayna Güçlerinin İHA Saldırılarına İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Rusya yetkilileri, Ukrayna güçlerinin ülkenin çeşitli bölgelerine insansız hava araçları (İHA) ile saldırılar düzenlediğini iddia etti. Tambov bölgesinde gerçekleşen saldırılarda iki evin hasar gördüğü ve yaralıların olduğu belirtildi. Ukrayna tarafı ise Rusya’nın 74 İHA ile saldırılar düzenlediğini iddia ederken, bunlardan 47’sinin imha edildiğini açıkladı.

Rusya’nın Açıklamalarına Göre, Ukrayna’ya Ait 85 İHA İmha Edildi

Rusya’nın Tambov Bölge Başkanı Evgeny Pervyshov’un Reuters’a yaptığı açıklamaya göre, Ukrayna’nın İHA saldırısı sonucu Rusya’ya bağlı Kotovsk kasabasında iki eve zarar geldi ve yaralılar oldu. Pervyshov, yedi kişinin yaralandığını belirterek, zarar gören binaların hafif hasar aldığını ve geçici barınma imkanının sağlandığını aktardı.

Rus Savunma Bakanlığı ise gece saatlerinde Ukrayna’ya ait 85 İHA’nın imha edildiğini duyurdu. Buna göre, İHA’ların 31’i Karadeniz’de, 16’sı Voronezh ve Krasnodar bölgelerinde, 14’ü de Azov Denizi üzerinde etkisiz hale getirildi.

Ukrayna: Rusya 74 İHA İle Saldırdı

Ukraynalı yetkililer de Rusya’nın gece saatlerinde ülke topraklarına 74 İHA ile saldırı düzenlediğini öne sürdü. Ukrayna Hava Kuvvetleri, 47 Rus İHA’sının imha edildiğini, 27 İHA’nın ise radar üzerinden kaybolduğunu belirtti. Açıklamada, düşen İHA parçalarının yedi farklı bölgede bina ve araçlara zarar verdiği ancak can kaybı olmadığı bildirildi.

(Kaynak: REUTERS)

Related Posts

Traktör ikiye bölündü: 1’i ağır 2 yaralı

Gaziantep’te TIR ile çarpışan traktör ikiye bölündüğü kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

Özel sektör öğretmenlerinden ‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nden sonra açıklama

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri 25 Haziran’da başlattıkları ve 1 Temmuz’da Ankara’da tamamladıkları “Büyük Öğretmen Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

Alışveriş sitesine dev para cezası

Fransa Ekonomi Bakanlığı, çevrim içi alışveriş sitesi Shein’a, yanıltıcı ticari uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle 40 milyon euro para cezası verdi.

İranlı hacker grubu ABD’yi korkuttu! Trump’ı ifşa etmekle tehdit ediyor

İranlı Hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump ve çevresindeki ekibin e-postalarını ifşa etmekle tehdit etti.