Pakistan’dan BMGK’ya acil istişare talebi

Pakistan BMGK’da Kapalı İstişare Talebinde Bulundu

Pakistan ve Yunanistan’ın BM daimi temsilcileri, Sputnik’e yaptıkları açıklamalara göre, Pakistan BMGK’da bugün için kapalı istişare talep etti.

Yunanistan’ın BMGK’da mayıs dönem başkanlığını yürüten temsilciliği, “Kapalı istişare için talep alındı. Saat 15.00’te (TSİ 22.00)” bilgisini verdi.

Pakistan Daimi Temsilciliği, talebin bölgede kötüleşen durum ve Hindistan ile artan gerginlikle bağlantılı olduğunu belirtti. İstişarenin ardından Pakistan’ın BM Daimi Temsilcisi Asim İftihar Ahmad’ın basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Neler Yaşandı?

Hindistan’daki Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde 22 Nisan’da turistlere silahlı saldırı sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, birçok kişi yaralanmıştı. Saldırıyı Pakistan merkezli terör örgütü Leşker-i Tayyibe’nin bir kolu olan ‘Direniş Cephesi’ üstlenmişti.

Saldırı sonrasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Suudi Arabistan’daki resmi ziyaretini yarıda keserek Yeni Delhi’ye dönmüş ve güvenlik toplantısı düzenlemişti. Yetkililer, saldırının Pakistan tarafından düzenlendiğini öne sürmüştü.

Hindistan, bu saldırıya yanıt olarak Pakistan vatandaşlarına vize verme sürecini askıya almış ve vizeleri iptal etmişti. Bunun üzerine Pakistan da Hindistan ile tüm ticareti askıya alarak hava sahasını Hint havayollarına kapatmıştı.

Related Posts

Taliban barış elçisi kesildi: Hindistan ve Pakistan’a diyalog çağrısı

Hindistan’ın Pakistan topraklarında “terör hedefi” olarak tanımladığı bölgelere roket saldırısı düzenlemesi sonrası iki ülke arasında başlayan gerilim sürüyor. Bugün toplanan Pakistan güvenlik komitesi, Hindistan’ın saldırısını savaş eylemi olarak …

Antalya’da denizde erkek cesedi bulundu!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi açıklarında denizde erkek cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan kişinin yabancı uyruklu olabileceği değerlendiriliyor.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını “Unutmuyoruz” eylemi

Eyleme katılanlar Deniz Gezmiş, arkadaşları ve Sırrı Süreyya Önder için saygı duruşunda bulundu. Basın açıklaması sonrasında sanatçı Bülent Çatalkaya’ nın bağlaması eşliğinde Şarkışla türküsü söylendi. Eylem ve basın açıklaması sona erdi.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Pakistan açıkladı: Hindistan’a ait 3 savaş uçağı ve bir drone düşürüldü

Pakistan Federal Enformasyon ve Yayıncılık, Ulusal Miras ve Kültür Bakanı Attaullah Tarar, Hindistan ordusuna ait 3 savaş uçağı ve bir dronun düşürüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir