Dün katıldığı bir televizyon programında iş dünyasının krediye erişimde yaşadıkları zorluklara ait “Krediye erişemeyenler bilançosu makûs olanlar” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugünkü MÜSİAD toplantısında ise “Kredilerdeki söylemlerinizi haklı ve gerçek kabul ediyoruz” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Müstakil Endüstrici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Expo 2022 açılış programında konuştu.
MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı, “Kredi maliyetlerinin ucuzlamasını savunmaya devam edeceğiz lakin son aylarda krediye erişim noktasında önemli sıkıntılar yaşanıyor. Bunun yanında az da olsa verilen kredilerin geri ödeme vadesi çok kısa, sizden özel dayanak bekliyoruz” dedi.
Dün katıldığı bir televizyon programında iş dünyasının krediye erişimde yaşadıkları zorluklara ait “Krediye ulaşımda zorluk yaşayanlar bilançosu makûs olanlar” diyen Nebati ise, bugünkü MÜSİAD toplantısında ise şöyle dedi:
“Kredilerdeki söylemlerinizi haklı ve hakikat kabul ediyoruz. Talepleriniz haklı. Bankalarla yaptığımız toplantılarda bu alandaki problemlerin giderilmesi noktasında gerekli düzenlemeleri süratli bir halde yaparak, gerçek piyasanın önceliklerinin Türkiye’nin önceliği olduğu noktasında hemfikiriz.”
Ayrıntılar geliyor…