Muğla’da Gözcüler Evi çocuklarla şenlendi

MUĞLA’DA ÇOCUKLAR KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmet Atölyeleri aracılığıyla Menteşe’de Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ve Gözcüler Evi ile Bodrum’da Turgutreis Çağdaş Yaşam Merkezi’nde hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi atölyeleri, çocuklar, kadınlar ve engelliler için Yaratıcı Drama, Masal Anlatıcılığı, İngilizce, Satranç, Akıl ve Zekâ Oyunları, Müzik, Resim, Heykel, Mozaik, Seramik, Ahşap Boyama, Kağıt Sanatları ve Okul Öncesi Sanat Etkinlikleri gibi birçok alanda uzmanlar eşliğinde etkinlikler düzenliyor. Katılımcılar burada keyifli zaman geçirirken aynı zamanda farklı alanlarda da gelişme fırsatı buluyor.

Toplamda 2 bin 346 vatandaşın üye olduğu atölyelere şu ana kadar Menteşe’de 8 bin 237 ve Bodrum’da 4 bin 328 kişi katıldı.

Muğla’da bulunan Gözcüler Evi, çocuklar arasında popüler hale geldi. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gözcüler Evi yolu, çocukların severek oynadığı sek sek oyunu ile renklendi. Bu yöntem, çocuklar için yeni bir eğlence haline geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın kültür ve sanatın şehri olduğunu belirterek, tarihi dokusu ve korunmuş yapılarıyla dikkat çekti.

Başkan Aras, Gözcüler Evi gibi tarihi miraslarda çocuklarla geçmişi ve geleceği buluşturduklarını vurgulayarak, “Geçtiğimiz zamanlarda açılışını yaptığımız Gözcüler Evi, sosyal hizmet atölyelerimizin etkinlikleriyle çocuklarımızı renklendiriyor. Tarihi bir yapı olan Gözcüler Evi, çocuklarımıza farklı aktiviteler sunarak öğrenmelerini ve eğlenmelerini sağlıyor. Yeni nesiller, kültürel mirasımızla iç içe büyüyerek şehirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.” dedi.

Related Posts

Türkiye-Arnavutluk Savunma Protokolü İmzalandı

Türkiye ve Arnavutluk, Nakdi Yardım Protokolü’nde değişiklik için imza töreni gerçekleştirdi.

Yangında şehit olan işçinin son mesajında Türkiye’nin gerçek gündemi gizli!

Eskişehir’de orman yangını söndürme çalışmaları sırasında 5 orman işçisi ve 5 sivil toplum gönüllüsü yakındaki bir mağaraya sığındı. Ancak tekrar yön değiştiren yangının arasında kalan 10 orman işçisi maalesef yanarak can verdi. Şehit olan orman işçisi Eyüp Dereli’nin yürek yakan mesajı ortaya çıktı.

Cinsel saldırganın dilini koparıp ceza almıştı: Güney Kore’de 60 yıl sonra gelen adalet

Güney Kore’de cinsel saldırı girişimine karşı kendisini korumak için saldırgan erkeğin dilini ısırarak kopartan kadın, talebi üzerine yeniden yargılandı. Savcılar, kadından resmi olarak özür diledi.

Yalçın’dan Basın Bayramı Mesajı

Kayseri OSB Başkanı Yalçın, basının özgürlüğünün demokrasinin temel taşı olduğunu vurguladı.

Edenred Türkiye’den Sosyal Sorumluluk Projesi

Edenred Türkiye, Ideal Day etkinliğiyle LÖSEV ve diğer kuruluşlara destek sunarak dayanışma gösterdi.

Bakan Tunç’tan ‘Murat Çalık’ ve ‘suça sürüklenen çocuk’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu bulunan Murat Çalık’ın sağlık ve tahliye durumuna ilişkin, yapılacak tetkiklerin ardından Adli Tıp’ın yeniden rapor düzenleyeceğini ve bu çerçevede gerekli kararın verileceğini söyledi. Tunç, önümüzdeki günlerde çocuk yargılamalarıyla ilgili yeni bir yargı paketinin verileceği bilgisini paylaştı. Ayşe Tokyaz cinayetinde yedi tutuklama olduğunu anımsatan Tunç, 1 kişinin ise firari olduğunu kaydetti.