Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Aleksandr Lukashenko, Belarus’a Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı olan Aleksandr Lukashenko, ülkesine Rusya tarafından 10 adet “Oreşnik” balistik füze sisteminin konuşlandırılacağını duyurdu. Lukashenko, gelecekte bu sayının artabileceğini belirtti.

Leningrad bölgesinde gerçekleşen Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukashenko, Rusya’nın Belarus’a kaç adet “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği konusunda açıklamalarda bulundu.

“Şu an için belirli bir sayı var, ileride nasıl bir gelişme olacak göreceğiz. Eğer Rusya isterse, biz de daha fazlasını yerleştirebiliriz” diyen Lukashenko, bu sayının rezervlerle birlikte olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını ve Ukrayna’da test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” adlı balistik füzenin gelecek yılın ikinci yarısında Belarus’a yerleştirileceğini açıklamıştı. (AA)

Related Posts

Arap basını: Mısır, KAAN projesine katılmak istiyor; anlaşma yıl sonuna kadar imzalanabilir

Arap basını: Mısır, KAAN projesine katılmak istiyor; anlaşma yıl sonuna kadar imzalanabilir

Kahramanmaraş’ta Sağlık ve Su Sorunları

İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş’ta sağlık hizmetleri ve su sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını belirtti.

Yozgat’ta Uyuşturucu Operasyonu: Kenevir ve Tabanca Ele Geçirildi

Yozgat’ta düzenlenen operasyonda 1135 kök kenevir ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi, tahkikat başlatıldı.

Kayserispor İlk Puanını Aldı

Kayserispor, Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak yeni sezondaki ilk puanını aldı. Cardoso, ilk golü attı.

DEM Parti’den ‘özerklik talebi’ iddialarına tepki: Maksatlı bir yalandır, amaç Komisyon’un toplumda oluşan meşruiyetini zedelemektir

DEM Parti’den ‘özerklik talebi’ iddialarına tepki: Maksatlı bir yalandır, amaç Komisyon’un toplumda oluşan meşruiyetini zedelemektir

Fidan, İngiliz ve Alman bakanlarla görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiltere ve Almanya dışişleri bakanlarıyla Alaska ve Beyaz Saray zirvelerini görüştü.