Lübnan ile İsrail ateşkesinin uzatıldığı duyuruldu

Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşması Uzatıldı, Tutukluların İadesi İçin Müzakereler Başlıyor

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD tarafından gözlemlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek.

Ayrıca açıklamada, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iade edilmesi konusunda müzakerelere başlanacağı belirtildi.

Önceki gün gerçekleşen saldırılarda, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen işgal altındaki bölgelerden çekilmeyen İsrail ordusunun neden olduğu olaylarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşması, yerel saatle 27 Kasım 2024’te 04.00’te (TSİ 05.00) yürürlüğe girdi. Anlaşma uyarınca Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine 26 Ocak’a kadar asker konuşlandırması ve İsrail ordusunun çekilmesi bekleniyordu.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana geçen sürede, İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle ateşkesi ihlal etmeye devam etti.

İsrail ordusu, 24 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Lübnan’a çekilme sürecinin planlandığı gibi 60 günden fazla sürdüğünü belirterek, buna rağmen çekilmeyi tamamlayamayacaklarını duyurdu.

Related Posts

Traktör ikiye bölündü: 1’i ağır 2 yaralı

Gaziantep’te TIR ile çarpışan traktör ikiye bölündüğü kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

Özel sektör öğretmenlerinden ‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nden sonra açıklama

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri 25 Haziran’da başlattıkları ve 1 Temmuz’da Ankara’da tamamladıkları “Büyük Öğretmen Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

Alışveriş sitesine dev para cezası

Fransa Ekonomi Bakanlığı, çevrim içi alışveriş sitesi Shein’a, yanıltıcı ticari uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle 40 milyon euro para cezası verdi.

İranlı hacker grubu ABD’yi korkuttu! Trump’ı ifşa etmekle tehdit ediyor

İranlı Hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump ve çevresindeki ekibin e-postalarını ifşa etmekle tehdit etti.