Kurtulmuş’tan ‘yapay zeka’ uyarısı: Kapitalizm yapay zekayı insansızlaştırma için kullanacak

TBMM Yapay Zeka Zirvesi Başarıyla Gerçekleştirildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Veriden Karara Ulusal Yapay Zekâ Zirvesi’ne ev sahipliği yaparak önemli bir adım attı.

Kurtulmuş: Yapay Zeka ve İnsansızlaştırma Tehlikeleri

Yapay Zeka Zirvesi’nde yapılan konuşmalardan birinde Kurtulmuş, yapay zekanın insanın tamamlayıcısı mı yoksa ikamesi mi olduğu sorusunun altını çizdi. Kapitalizmin yapay zekayı insanın yerini alabileceği endişesiyle ele alınması gerektiğini belirterek, “İnsansızlaştırma tehlikesini ciddi bir şekilde ele almamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Kurtulmuş ayrıca TBMM’deki Yapay Zeka Araştırma Komisyonu’nun önemini vurgulayarak Meclis’te kalıcı bir komisyon olabileceğine dikkat çekti.

CEO’lar ve Devlet Başkanları Arasındaki İnce Çizgi

Teknoloji devlerinin CEO’ları ve sahiplerinin devlet başkanları gibi davranmaya başladığına dikkat çekildi. Şirketlerin devletlere, devletlerin de şirketlere benzemeye başladığı bir dönemden geçildiği vurgulandı. Bu süreçte yapay zekanın regülasyonların yapılmasıyla faydalı bir teknoloji haline getirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Yapay Zekanın Geleceği ve Ekonomik Etkileri

Yapay zeka alanında gelecek vadeden girişimlere destek olmak için çalışmalar yapıldığı belirtilirken, yapay zekanın dünya ekonomisine önemli etkilerde bulunacağına dikkat çekildi. Yapay zekanın bazı meslekleri ortadan kaldıracağı, yeni meslek gruplarının oluşacağı ve çalışma hayatını derinden etkileyeceği üzerinde duruldu. Aynı zamanda yapay zekanın insanlığın değerlerini taklit edemeyeceği üzerinde de duruldu.

Yapay Zeka ve İnsanlığa Hizmet

Yapay zekanın insanlığa hizmet etmesi ve insani değerlere saygılı olması gerektiği vurgulandı. Ulusal Yapay Zeka Strateji Belgesi kapsamında yapılan çalışmalar ile geleceğe yönelik planlamaların yapıldığı belirtildi. Yapay zekanın sadece teknolojik bir gelişme değil, gelecek inşası sürecinin önemli bir parçası olduğu üzerinde duruldu.

Related Posts

Trump, hem Rusya hem de Ukrayna’dan dolayı “hayal kırıklığı” yaşadığını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, hem Rusya’nın hem de Ukrayna’nın “halen bir anlaşma yapamamasından dolayı” hayal kırıklığı içinde olduğunu belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası gerçekleşti

Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’da varılan anlaşmalar doğrultusunda savaş esiri takası yapıldı. Her iki tarafın askerleri, 2 Haziran’daki mutabakatın ardından bugün karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukraynalı yetkililerin kontrolündeki bölgelerden bir grup Rus askerinin ülkesine döndüğü, karşılığında ise bir grup Ukrayna askerinin teslim edildiği belirtildi. Bakanlık, esir değişiminin 2 Haziran’da İstanbul’da varılan anlaşma uyarınca gerçekleştiğini vurguladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu takasın yaralı askerlerin değişimini kapsayan ikinci aşama olduğunu belirtti. Zelenskiy, esaretten kurtarılan tüm askerlerin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu ve sürecin insani bir öncelik taşıdığını söyledi. “Rus esaretindeki herkesin özgürlüğüne kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz” diyen Zelenskiy, takasın gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

Askere gidecek gençlere 5 bin TL destek verilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, askere gidecek gençlere 5 bin TL destek sağlayacak. Bu destekten yararlanmak isteyen askerlik çağındaki gençler 1 Temmuz’a kadar başvuru yapabilecek.

Görüntüler kafaları karıştırmıştı: Yeni gelişme

Adana’da Günay Sena Sert’in şüpheli ölümüne ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı. Sert’in eşi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi. Sert’in ölümüne dair güvenlik kamerası görüntüleri kamuoyunda intihar mı cinayet mi tartışmalarına neden olmuştu.

Drift atan sürücüye dudak uçuklatan ceza

Burdur’da 2 çocuk annesi Özge Bedir (32), evinde boğazından ve karnından bıçaklanarak öldürüldü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, cinayeti ihbar eden T.A. (22) adlı kadın ile arkadaşı S.Ö. (25) adlı kadın, polis tarafından yakalandı. Polis, Özge Bedir’in eşi ile bir kafe işletmecisini de gözaltına aldı. Olay sırasında Özge Bedir’in yatağında uyuyan 36 günlük bebeğini polis korumaya aldı.

Ferdi Zeyrek’in ikiz kızlarının son isteği duyanları ağlattı

Geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in cenazesine hıncahınç bir kalabalık katılırken, Zeyrek’in ikiz kızlarının babalarının mezarına oyuncak koymak istemesi, katılımcıların göz yaşlarına boğulmasına neden oldu.