İstanbul Üniversitesi ve GYİAD iş birliğiyle oluşturulan yapay zekâ laboratuvarı kapılarını açtı

GYİAD ve İstanbul Üniversitesi İş Birliği ile Yapay Zeka Laboratuvarı Faaliyete Geçti

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde oluşturulan Yapay Zeka Laboratuvarı projesi hayata geçirildi. Bu proje kapsamında üniversite ve sivil toplum kuruluşu iş birliğinin örnek bir çalışması yapılarak AR-GE ortaklıkları, eğitim ve sertifika programları gerçekleştirilecek.

Geçen hafta hizmete açılan Yapay Zeka Laboratuvarı, GYİAD’ın yapay zekayı sahiplenme hedefleri doğrultusunda İstanbul Üniversitesi ile iş birliği yaparak hayata geçirdiği bir projedir.

Proje kapsamında yapay zeka üzerine araştırma projeleri yürütülerek eğitim ve sertifika programları düzenlenecek, konuk konuşmacıların katılacağı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

GYİAD üyelerine yapay zeka danışmanlığı sunulacak olan Yapay Zeka Laboratuvarı, eğitim odaklı iş birlikleri sayesinde GYİAD üyelerinin fakülte etkinliklerine davetli konuşmacı olarak katılımını sağlayacak. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Bilişim ve Bilgisayar Teknolojileri Fakültesi akademisyenleri, GYİAD etkinliklerine ve çalışmalarına destek olacaktır.

İstanbul Üniversitesi Bilişim ve Bilgisayar Teknolojileri Fakültesi’nin yürüttüğü akademik çalışmalara ve üniversite-sanayi iş birliklerine GYİAD tarafından destek sağlanacak, yapay zeka üzerine araştırma projeleri konusunda karşılıklı iş birliği yapılacaktır.

GYİAD üyeleri ve fakülte akademisyenleri iş birliğiyle bilişim farkındalığı, dijital dönüşüm ve yapay zeka konularında ortak seminerler, sertifika programları ve çalıştaylar düzenlenecektir.

Açılış Törenine Yoğun Katılım

Yapay Zeka Laboratuvarı açılış törenine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Evren Şeker ile birlikte GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer, Yönetim Kurulu üyeleri ve Dijital Çalışma Grubu eş başkanları Ali Oğuz, Yakup Aydilek ve Melis Topal katıldı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, yaptığı konuşmada “İstanbul Üniversitesi olarak planlama yaparken, sahada olmaya ve uygulamanın içinde yer almaya büyük özen gösteriyoruz. GYİAD desteğiyle oluşturduğumuz Yapay Zeka Laboratuvarı sayesinde iş dünyasıyla akademik dünyanın tam entegrasyonunu yakalama fırsatı sağlayacağımızı düşünüyorum. Hem akademi üyelerimizin hem de öğrencilerimizin pratiğin içinde olmasını sağlayacak bu çalışma ile yapay zeka ile ilgili gelişmeleri kaçırmayacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer ise laboratuvar açılışında yaptığı konuşmada, “GYİAD olarak geleceğin en önemli gelişmelerinden olan yapay zekaya daha hızlı entegrasyon için dijital çalışma grubumuz ile yaptığımız projelerden birini hayata geçirerek, İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir kurumla iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Türk iş dünyasının bu treni kaçırmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Akademi-STK-özel sektör iş birliğiyle büyük katkı yapmasını planladığımız Yapay Zeka Laboratuvarımız sayesinde iş dünyasının yapay zeka alanında her türlü gelişimi gerçekleştirmesi sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi, yapay zeka konusunda çalışmak isteyen GYİAD üyelerini ve sosyal paydaşları yönlendirerek ortak projelerin başlatılmasını hedefliyor. GYİAD da bu alandaki lider rolünü üstlenerek ülke ekonomisine, özel sektöre ve akademik araştırmalara katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Related Posts

Apple tekerleği yeniden icat etti: Katlanabilir iPhone, sizi şaşırtacak!

Apple’ın geliştirdiği katlanabilir iPhone, getirdiği benzersiz teknik çözümlerle rakiplerinin bir adım önüne geçebilir. Cihazı diğer katlanabilir akıllı telefonlardan ayıran en önemli özellikse, ekranda neredeyse hiç katlanma çizgisi bırakmaması.

Bir zamanların vazgeçilmezi artık tarih oldu

Amerikan teknoloji devlerinden Microsoft’a ait görüntülü ve sesli iletişim uygulaması Skype, bugün itibarıyla hizmetlerine son verdi.

Bilim insanları ”karadelik bombası” yaptılar

Fizikçiler, enerjinin bir karadelik tarafından yükseltildiği ve hapsedildiği bir teoriyi gerçeğe dönüştürdü.

Fiyat performans canavarı OnePlus Nord CE 5 ortaya çıktı!

Akıllı telefon pazarının başarılı isimlerinden OnePlus, geçen yılın nisan ayında piyasaya sürdüğü Nord CE 4’ün halefi için çalışmalara başladı. Son gelişmeler, Nord CE 5 modeliyle tasarım ve teknik özellik ayrıntılarını gözler önüne seriyor …

e-Devlet tarife karşılaştırma sistemi erişime açıldı: En uygun tarife kolayca bulunabilecek

Tarife karşılaştırma sistemi e-Devlet üzerinden erişme açıldı. Vatandaşlar artık cep telefonu ve sabit internet tarifelerini/kampanyalarını BTK tarife karşılaştırma sayfası üzerinden kolaylıkla yapabilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı …

YouTube, mini oynatıcısının tasarımını yeniden değiştiriyor

YouTube geçen yıl Android’de yeni bir mini oynatıcı tasarımına geçiş yaptı. Eskisine göre daha büyük olan bu mini oynatıcı, ekranda daha çok yer kapladığı için birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Eleştirileri dinleyen video platformu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir