İsrail’den Rusya kararı: Uçuşlar durduruldu

El Al, Kazakistan’da Düşen Azerbaycan Uçağı Nedeniyle Moskova Uçuşlarını İptal Etti

İsrail hava yolu şirketi El Al, Azerbaycan uçağının Kazakistan’da düşmesinin ardından, gelecek hafta yapılması planlanan Moskova uçuşlarını iptal etti. Yerel basında yer alan habere göre, El Al, yaşanan olayın ardından Moskova seferlerini durdurma kararı aldı.

İptal kararının, dün Azerbaycan uçağının Kazakistan’da düşmesinin ardından alındığı belirtildi. Güvenlik önlemleri ve uçuş rotalarıyla ilgili değerlendirmeler yapılırken, El Al’ın Moskova uçuşları için nasıl bir planlama yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Bakü-Grozni seferini yapan AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçak, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşmüştü.

AZAL, uçakta 5 kişilik mürettebat ve 62 yolcudan oluşan toplam 67 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.

Kazada 38 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin ise kurtulduğu belirtilmişti.

Uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sistemi saldırısına uğradığı iddia edilmiş, Azerbaycanlı yetkililer bu iddiaları doğrulamıştı.

Related Posts

Şempanzeler ormanda ‘ilk yardım merkezi’ kurdu

Uganda’daki Budongo Ormanı’nda yapılan gözlemler, şempanzelerin yalnızca kendilerini değil, birbirlerini de doğadan topladıkları bitkilerle tedavi ettiklerini ortaya koydu. Araştırmacılar bu davranışları ‘orman hastanesi’ olarak tanımladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na ‘Pedofiliye geçit yok, her yer BOÜN’ pankartı

Boğaziçi Üniversitesi’nde Nureddin Yıldız’ı protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Ankara’daki üniversiteliler, Diyanet İşleri Başkanlığı’na “Pedofiliye Geçit Yok! Her yer BOÜN, her yer direniş” yazılı pankart astı. Öğrenciler, hem çocuk istismarını meşrulaştıran açıklamalara hem de protestolara yönelik yapılan polis müdahalesine karşı ses yükseltti.

Suriyeli bakan ABD yaptırımlarının kalkacağı haberini gözyaşlarıyla karşıladı

Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nidal Şaar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Şam’a yönelik yaptırımları kaldıracaklarını duyurmasının ardından katıldığı bir televizyon programında gözyaşlarına hakim olamadı. Şaar, aralarında Türkiye’nin bulunduğu ülkelere teşekkür etti.

Tüfekle oynayan çocuk kendini vurdu

Mardin’de 14 yaşındaki çocuk oynadığı tüfeğin kazara ateş alması sonucu ağır yaralandı.

Depremde 35 kişiye mezar olmuştu: Tutuklu tasarımcıdan “Bu dosyada kurban seçildim” savunması

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılarak 35 kişinin hayatını kaybettiği ve zemin katındaki pastanede kolon kesildiği tespit edilen Ezgi Apartmanı davasında yargılanan iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı “Ben bu dosyada kurban seçilmiş biriyim” dedi.

Fitch: ABD-Çin tarifelerindeki gevşeme ticaretin normalleştiğine işaret etmiyor

Fitch: ABD-Çin tarifelerindeki gevşeme ticaretin normalleştiğine işaret etmiyor