İsrail Askerlerinin Batı Şeria’daki Baskınları Devam Ediyor
Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, ortak bir açıklama yaparak, İsrail askerlerinin Batı Şeria’daki baskınlarını sürdürdüğünü vurguladı.
Nablus, Silfit, Kalkilya, Cenin, Tulkerim, El Halil ve Beytüllahim kentlerine düzenlenen baskınlarda en az 35 Filistinlinin, aralarında çocukların ve eski tutukluların da bulunduğu belirtildi.
Açıklamada ayrıca, İsrail hapishanelerinde 10 bin 800 Filistinlinin bulunduğu, bunların arasında 50’si kadın, 450’si çocuk ve 3629’unun “idari tutuklu” olduğu kaydedildi.
İsrail’in uyguladığı “idari tutukluluk” sistemiyle, herhangi bir suçlama olmadan Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabildiği belirtildi. Askeri mahkemelerin, “İsrail’in güvenliğine tehdit oluşturdukları” gerekçesiyle suçlama olmaksızın tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabildiği de ifade edildi.
Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığı belirtildi.