İl Özel İdaresi’nden bakana yanıt: Yetki tartışmasına son noktayı koydu

Bolu Valisi Sırrı Köstereli, Grand Kartal Otel Yangını İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Grand Kartal Otel’in 29 Aralık 2015’teki son ruhsat yenileme belgesi, Bolu Valisi adına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli’nin imzasını taşıyordu. Köstereli, NOW Haber’den Alican Uludağ’ın soruları üzerine yangınla ilgili yetki konusunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otelin denetim yetkisine ilişkin yaptığı açıklamalar üzerine Köstereli, “Ruhsat ve iskan yetkisi İl Özel İdare’de. Alanın genelinden de İl Özel İdare yetkilidir, Turizm Bakanlığı değil. İş yeri açma ve çalışma ruhsatının yenilenmesi, benim için itfaiye raporunun da yenilendiği diğer raporların da yenilendiği anlamına gelir.” şeklinde konuştu.

Köstereli, Bakan Ersoy’a yönelik olarak da “Burası turizm belgeli bir işletme. Yönetmelikte bu tür yerlerin denetiminin kimde olduğu bellidir” şeklinde açıklamalarda bulundu. İl Özel İdaresi’nin Genel Sekreteri Köstereli, şunları ifade etti:

“İl Özel İdaresi’nin denetleme gibi bir görevi yoktur. Burası turizm belgeli bir işletmedir. Yönetmelikte bu tür yerlerin denetiminden sorumlu olanlar bellidir. Yönetmelik her detayı içermektedir.

2015 yılındaki ruhsat sadece otelin adres değişikliğiyle ilgili bir güncellemeyle ilgilidir. Adres değişikliği nedeniyle ek bir belge talep edilmez. Yalnızca belge üzerindeki adres değiştirilir.”

Otel sahibi Halit Ergül de otelin Bakanlık tarafından denetlendiğini ve herhangi bir sorun tespit edilmediğini iddia ederek, “Gerekli denetimler yapılmıştır. En son denetim Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. Bu denetimde engelli odalarının kapılarıyla ilgili eksiklikler tespit edildi ancak yangınla ilgili herhangi bir sorun bulunmadı” dedi.

Related Posts

Van Büyükşehir Belediyespor’dan Ücretsiz Yaz Spor Okulu

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü, 8-13 yaş arası çocuklar için ücretsiz yaz spor okulunda voleybol eğitimi veriyor. 120’yi aşkın öğrenciye, uzman antrenörler eşliğinde temel voleybol eğitimi sağlanıyor ve seçilen yetenekler gelecekte Türkiye Voleybol Federasyonu liglerinde yer alabilecek.

Farah Zeynep Abdullah sperm bankası açıklaması nedir?

Farah Zeynep Abdullah, çocuk sahibi olma hayalini yıllardır taşıdığını söyleyerek, ailesinden bu konuda tam destek aldığını vurguladı. Oyuncu, babasının “Sperm bankasından da çocuk yapabilirsin” sözleriyle evlilik baskısı olmadan anne olabileceğini dile getirdi.

Bingöl’de Jandarma 1.651 Kök Kenevir Ele Geçirdi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, Genç ilçe kırsalında gerçekleştirilen operasyonda toplam 1.651 kök kenevir bitkisi ele geçirirken, olayla ilgili 3 şüpheli hakkında adli işlemlere başlandığını duyurdu.

İşgalci İsrail Batı Şeria’da 35 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’ya düzenlediği baskınlarda 35 Filistinliyi gözaltına aldı.

Sivas’ta kamyonet şarampole uçtu: Üç kişi yaralandı

Edinilen bilgilere göre kaza, Sivas’ın Suşehri ilçesi Polatderesi mevkiinde meydana geldi. E.E. idaresindeki 58 ACP 197 plakalı üzerinde yüklü olan traktör kamyonet, Suşehri’nden İmranlı istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon …

CHP Adıyaman mitingi! 10 binler meydanda: Özel konuşuyor…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 36’ncısı için Adıyaman’da halkla buluşuyor.