Halk adliye önünde de gazetecilerine sahip çıkıyor

Halk TV’den Gazetecilere Yönelik Gözaltılar Toplumsal Tepkilere Neden Oluyor

Dün akşam, Halk TV’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yanıt veren bilirkişi S.B’ye söz hakkı tanıması üzerine Gazeteci Barış Pehlivan gözaltına alındı. Ardından Halk TV binası önünde Gazeteciler Serhan Asker ve Seda Selek de gözaltına alındı. Asker ve Selek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Programlar Müdürü Kürşad Oğuz da ifade vermek üzere mahkemeye çağrıldı. Toktaş ve Oğuz da Pehlivan ile birlikte tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yaşanan gelişmeler neticesinde toplumda önemli tepkilerin yükseldiği gözlemleniyor. Dün akşamdan beri gazetecilere destek veren vatandaşlar, “Bu halk sana boyun eğmez” sloganlarıyla Çağlayan adliyesi önünde bir araya geldi. Gözaltına alınan gazeteciler için desteklerini gösterdiler.

Eylem sırasında bir yurttaş, “Arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla buradayız. Kürşad, Suat, Barış arkadaşlarımız tutuklama talebiyle sevk edildiler. Türkiye’de siyasi muhalefetin baskı altına alınması ve karanlığın artması endişe vericidir. Sesimizi yükseltmek ve operasyonlara karşı çıkmak için buradayız” dedi.


Related Posts

Yüksek Askeri Şura yarın toplanıyor: Terfi ve emekliye sevkler görüşülecek

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) yarın toplanacak. Toplantıda, general ve amiralliğe yükselecek personel ile terfi sırası gelen personelin dosyaları karara bağlanacak.

Köşk’te Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti

Aydın’ın Köşk ilçesinde, kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü 22 yaşındaki Barış Sarı yaşamını yitirdi.

Söğüt Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Söğüt Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ferhat Durgut’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilçenin gündemine dair çeşitli konular görüşüldü ve kararlar alındı. Alınan kararlar, 15 gün içinde Söğüt Belediyesi’nin resmi internet sitesinde kamuoyuyla paylaşılacak. Başkan Durgut, alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek, halkın görüş ve önerilerine açık olduklarını belirtti.

Gaziantep FK Başkanı Yılmaz’dan Türk hakemlere destek

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, Türk hakemlerinden yana olduklarını belirterek, yeni sezonda beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Avrupa’dan İsrail’e baskı büyüyor: Filistin’de soykırım olduğu çok açık

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da konuşan Swinney, Filistin yanlısı protestocuların defalarca konuşmasını kesmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Filistin’de soykırım olduğunu dile getirdim ancak henüz o kişilere ulaşmadı. Ama benim hissiyatım bu …

Sahil Sürat Türkiye Kupası Çanakkale’de Başladı

Çanakkale’de düzenlenen kupada 20 kulüpten 250 sporcu, eleme turlarında yarışıyor.