Gazze’de sağlık sistemi kritik eşikte

UNRWA, Gazze’deki Sağlık Malzemelerinin Tehlikede Olduğunu Duyurdu

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Gazze’de bulunan temel tıbbi malzemelerin yüzde 45’inin tükendiğini ve kalan stokların yaklaşık 6 hafta içinde tamamen tükenmesinin beklendiğini bildirdi.

UNRWA açıklamasında, “Hayati ilaçlar ve kan ürünleri tükenmek üzere. Gazze’deki sağlık ihtiyaçları son derece acil ve her geçen gün artmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan saldırılar çerçevesinde, İsrail ordusu Gazze’deki hastaneleri ve sağlık altyapısını hedef alarak birçok sağlık tesisi hizmet dışı bıraktı, bu durum ise hastaların ve yaralıların tedaviye erişimini büyük ölçüde engelledi.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre, bölgede şu anda sadece 5’i devlet hastanesi, 11’i özel hastane olmak üzere toplam 16 hastane kısmen hizmet verebilmektedir. Ayrıca, 8 sahra hastanesi de acil sağlık hizmetleri sunmaya çalışmaktadır.

Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden saldırılar sonucunda, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 185 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti veya yaralandı. 11 binden fazla kişi kayıp durumda bulunmaktadır. Yüz binlerce kişi yerinden edilirken, kıtlık ve altyapı yıkımı birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Related Posts

Traktör ikiye bölündü: 1’i ağır 2 yaralı

Gaziantep’te TIR ile çarpışan traktör ikiye bölündüğü kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

Özel sektör öğretmenlerinden ‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nden sonra açıklama

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri 25 Haziran’da başlattıkları ve 1 Temmuz’da Ankara’da tamamladıkları “Büyük Öğretmen Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

Alışveriş sitesine dev para cezası

Fransa Ekonomi Bakanlığı, çevrim içi alışveriş sitesi Shein’a, yanıltıcı ticari uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle 40 milyon euro para cezası verdi.

İranlı hacker grubu ABD’yi korkuttu! Trump’ı ifşa etmekle tehdit ediyor

İranlı Hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump ve çevresindeki ekibin e-postalarını ifşa etmekle tehdit etti.