Diyanet İşleri Başkanlığı’na ‘Pedofiliye geçit yok, her yer BOÜN’ pankartı

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan bir etkinlikte, çocuk yaşta evliliği savunan ve kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran sözleri nedeniyle tepki çeken Nureddin Yıldız’ın konuşma yapacak olması öğrenciler tarafından protesto edildi.

Etkinliğin duyurulmasının ardından kampüs içinde toplanan öğrenciler, çocuk istismarını ve kadına yönelik şiddeti normalleştiren söylemlerin üniversite ortamında yer almasına karşı çıktı.

Çevik kuvvet polislerinin müdahalesi sonucunda protestocular arasında 97 kişi gözaltına alınırken, polisin öğrencilere sert biçimde müdahale ettiği belirtildi.

Diğer taraftan, Ankara’daki üniversite öğrencileri, çocukların evlenebileceğini dile getiren Nureddin Yıldız’ın fikirlerini eleştiren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini desteklemek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na pankart astı.

Protestocular arasında yer alan bir grup öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığı binasına “Pedofiliye Geçit Yok! Her yer BOÜN, her yer direniş” yazılı pankart asarak tepkilerini dile getirdi.

Yaşanan olayların ardından BİSAK, sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada kendilerine yönelik saldırıları kınadı ve tepkilerin haklı olduğunu savundu.

Aynı zamanda, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, gözaltına alınan öğrenciler için Vatan Emniyet’e gittiklerini ve süreci hukuk komisyonuyla birlikte takip ettiklerini belirtti.

İstanbul Valiliği ise, gözaltına alınan 97 kişi ve hafif şekilde yaralanan 13 polis hakkında bilgi vererek sürecin devam ettiğini duyurdu.

Related Posts

Suriyeli bakan ABD yaptırımlarının kalkacağı haberini gözyaşlarıyla karşıladı

Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nidal Şaar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Şam’a yönelik yaptırımları kaldıracaklarını duyurmasının ardından katıldığı bir televizyon programında gözyaşlarına hakim olamadı. Şaar, aralarında Türkiye’nin bulunduğu ülkelere teşekkür etti.

Tüfekle oynayan çocuk kendini vurdu

Mardin’de 14 yaşındaki çocuk oynadığı tüfeğin kazara ateş alması sonucu ağır yaralandı.

Depremde 35 kişiye mezar olmuştu: Tutuklu tasarımcıdan “Bu dosyada kurban seçildim” savunması

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılarak 35 kişinin hayatını kaybettiği ve zemin katındaki pastanede kolon kesildiği tespit edilen Ezgi Apartmanı davasında yargılanan iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı “Ben bu dosyada kurban seçilmiş biriyim” dedi.

Fitch: ABD-Çin tarifelerindeki gevşeme ticaretin normalleştiğine işaret etmiyor

Fitch: ABD-Çin tarifelerindeki gevşeme ticaretin normalleştiğine işaret etmiyor

Falyalı’nın kasası öldürülmüştü! Hollanda polisi her yere ‘Aranıyor’ afişleri astı

1 Mayıs’ta Hollanda’nın Rijswijk kentinde öldürülen ve KKTC’de öldürülen Halil Falyalı’nın kasası olarak bilinen Cemil Önal’ın tetikçisini arama çalışmaları hız kazandı. Son olarak Hollanda polisi, tetikçinin fotoğrafını basına servis ederek eşkalini paylaştı.

Bahçeli ve Demirtaş görüşmesi gerçekleşecek mi?

Dün terör örgütü PKK’nın fesih kararının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşeceği öne sürülürken, olası görüşmeye ilişkin dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.