Beyin sisi, alzheimer değildir!

Beyin Sisi Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Zihniniz bulanık mı? Kafanızda türlü türlü sorular mı var? İşte bu durum, genellikle “beyin sisi” olarak adlandırılan bir durumdur. Tıbbi olarak “nörobilişsel bulanıklık” olarak da bilinir. Beyin sisi aslında bir hastalık değil, ancak ciddi bir belirtidir. Gecikmiş tepkiler verme, kelimeleri hatırlamada zorluk çekme, aynı cümleyi tekrar tekrar okuma, kısa süreli hafıza kaybı gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir?

  • Aynı cümleyi tekrar tekrar okuma.
  • Kelime ve isimleri unutma zorluğu yaşama.
  • Evin içinde aradığınız şeyi unutma.
  • Televizyon izlerken konuyu kaçırma.
  • Konuşurken aniden durup cümleyi tamamlayamama.
  • Kolay sinirlenme ve içe kapanma.

Beyin Sisinin Sebepleri Neler Olabilir?

  • Uyku eksikliği ve kalitesiz uyku.
  • B12, D vitamini, demir eksikliği.
  • Tiroid bezinin yetersiz çalışması.
  • Depresyon ve anksiyete.
  • İnsülin direnci ve gizli şeker.

Beyin Sisi ile Demans Arasındaki Fark Nedir?

Beyin sisi asla demans değildir ancak ilerleyen yıllarda demans riskini artırabilir. Beyin sisi genellikle geri dönüşümlü bir durumdur ve altta yatan sebepler tedavi edilebilir. Unutmayın, beyin sisi ile başa çıkmak için yapılacak ilk adım belirtileri tanımak ve uzman bir doktordan yardım almak olmalıdır.

Related Posts

Kanser hastalarına akıllı ilaç müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, 5 farklı ilaç geri ödeme listesine alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.