Bahçeli, Erdoğan’ın “adaylık derdim yok” açıklamasını ‘adil ve hakkaniyetli’ bulmadı: Derdi vatan ve millet olan bir Cumhurbaşkanı’nın yolundan cayma hakkı yoktur

MHP Lideri Bahçeli, Erdoğan’ın Adaylık Açıklamalarına Tepki Gösterdi

T24 Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Macaristan ziyareti sonrası uçakta yaptığı açıklamaları değerlendirerek tepki gösterdi.

Bahçeli, yazılı bir açıklama yaparak, Erdoğan’ın “Benim tekrar aday olma derdim yok” sözlerinin adil ve hakkaniyetli olmadığını belirtti. Türkiye’nin yeni yüzyılın yol haritasını çizen Erdoğan’ın hizmetlerine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Bahçeli, milletin ve devletin geleceği için Erdoğan’ın önemli olduğunu dile getirdi.

MHP Liderinden Erdoğan’a Övgüler

Bahçeli, Erdoğan’ın Türkiye’yi güçlü bir şekilde ileriye taşıdığını ve milletin beklentilerini karşıladığını belirterek, ülkenin geleceğine dair umutlarını dile getirdi.

Adil ve Hakkaniyetli Bir Yaklaşım Bekleniyor

Tarihin geriye sarmak anlamına geldiğini ve bunun akıl dışı olduğunu vurgulayan Bahçeli, bir liderin vatan ve millet için görev yaparken toplumun beklentilerine yanıt vermesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanının Yolundan Caymamalıyız

Vatan ve millet için çalışan bir liderin yolundan caymanın mümkün olmadığını belirten Bahçeli, Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe doğru ilerlediğini ve bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Erdoğan’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa konusunda ülke çapında işbirliği çağrısında bulunarak, CHP’ye de seslenerek ortak bir yol haritası oluşturulabileceğini belirtmişti. İlk dört madde konusunda herhangi bir sorun olmadığını vurgulayan Erdoğan, diğer siyasi partilerle işbirliği yapmaya açık olduklarını ifade etmişti.

You May Have Missed