Arap ülkeleri, Suriye’yle destek ve dayanışma içinde olduklarını açıkladı

Arap Ülkeleri, Esed Rejimi Sonrası Suriye Halkını Desteklemeye Devam Edecek

Arap ülkeleri, 8 Aralık’ta Suriyeli gruplar tarafından devrilen Esed rejimi sonrası Suriye halkına desteklerini sürdürme kararı aldı.

Arap İrtibat Komitesi’nin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan başkanlığında Riyad’da düzenlenen Suriye toplantısında, Suriye’deki güncel gelişmeler ve Suriye halkını destekleme stratejileri ele alındı.

Toplantıya Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Ürdün, Suriye, Irak, Umman, Katar, Kuveyt ve Lübnan’dan oluşan 11 ülkenin yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Gayt ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim el-Budeyvi de katıldı.

Destek ve Dayanışma Mesajları

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, toplantıda yaptığı konuşmada, “Doha’nın Suriye halkının birliğini tam olarak desteklediğini” vurguladı.

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nayhan ise “terörizmin veya dışlamanın olmadığı birleşik, istikrarlı ve güvenli bir Suriye’nin inşası için Suriye halkının birliğinin önemli olduğuna” dikkat çekti.

Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, “Riyad’taki toplantının, Suriye’nin desteklenmesi ve bölgede barış ve istikrarın pekiştirilmesinde işbirliğinin olumlu ruhunu ve ortak sorumluluğu yansıttığını” belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdullati de, “Mısır’ın tamamen kardeş Suriye halkının yanında olduğunu ve onların meşru isteklerini desteklediğini” vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suriye’ye yönelik tek taraflı ve uluslararası yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirtmişti.

Günün Öne Çıkan Haberleri:

  • Erdoğan “varım” dedi, Özel’den tepki geldi: Yeniden seçilme gücü varmış gibi gösterip kaçak dövüşmesin
  • İslam Memiş, “2025’te müthiş yarış olacak” dedi: Bitcoin mi, altın mı?
  • Irfan Can Kahveci 3 yıl daha Fenerbahçe’de!
  • Ertuğrul Özkök: Türk kahvesi içen Cassandra, 2028 falında neleri gördü?
  • 2.8 milyar TL’lik tartışma: Icardi ve Wanda Nara’nın boşanma davası krize dönüşebilir
  • SGK uzmanları tahminlerini açıkladı: Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Related Posts

Özel sektör öğretmenlerinden ‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nden sonra açıklama

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri 25 Haziran’da başlattıkları ve 1 Temmuz’da Ankara’da tamamladıkları “Büyük Öğretmen Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

Alışveriş sitesine dev para cezası

Fransa Ekonomi Bakanlığı, çevrim içi alışveriş sitesi Shein’a, yanıltıcı ticari uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle 40 milyon euro para cezası verdi.

İranlı hacker grubu ABD’yi korkuttu! Trump’ı ifşa etmekle tehdit ediyor

İranlı Hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump ve çevresindeki ekibin e-postalarını ifşa etmekle tehdit etti.

Erbakan AKP’nin oy oranını açıkladı, erken seçim çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidara seslenerek erken seçim çağrısında bulundu.