Almanya Çin ajanlarını yargılıyor

Almanya’da Çin için Casusluk Yaptıkları İddiasıyla Dava Açıldı

Almanya’da, Çin için casusluk yaptıkları iddia edilen 3 kişi hakkında Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesinde dava açıldı.

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Alman vatandaşları Herwig S, Ina F. ve Thomas R. hakkında Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde 20 Aralık 2024’te dava açıldı. Suçlamalar arasında “yabancı bir gizli servis için çalışmak” ve Dış Ticaret Yasası’nı ihlal etmek de bulunuyor.

İddianameye göre, Thomas R. 2017’den itibaren Çin gizli servisi MSS için ajan olarak görev yapmış ve Herwig F. ile Ina F. aracılığıyla Almanya’da yenilikçi teknolojiler konusunda bilgi toplamıştır. Bu bilgiler, özellikle Çin’in deniz muharebe gücünü artırmak için kullanılabilecek nitelikteymiş.

Sanıklar ayrıca MSS’nin talimatıyla Almanya’dan 3 özel lazer satın almış ve bu lazerleri izinsiz bir şekilde Çin’e ihraç etmiştir. Ina F. ile Herwig F. tutuklandıktan sonra serbest bırakıldılar.

Related Posts

Hindistan Pakistan savaşı turizmi vurdu

Hindistan ve Pakistan arasında çıkan sınır tartışmaları nedeniyle Muğla’nın bodrum ilçesinde düzenlenen Hint düğünleri organizasyonlarının bir bölümü iptal edilmeye başlandı. Savaşın sadece düğün organizasyonları ile değil kurumsal ilişkilere de darbe vurduğu belirtildi.

Destici: Askerimizi, polisimizi şehit eden teröristler için idam cezası getirilmeli

BBP lideri Mustafa Destici, teröristler, kadın ve çocukları istismar edenler için idam cezası çağrısında bulundu.

Marmara’nın turistik körfezinde müsilaj kabusu

Busa’nın Gemlik Körfezi müsilajla kaplanırken, ilçenin turistik mahallelerinin sahillerinde oluşan tabaka, endişeye yol açtı. Yaz sezonunun başlamasıyla, Bursa ve İstanbul’daki tatilcilerin akın ettiği Kumla, Karacaali ve Narlı mahallerinin sahillerindeki müsilaj, hem esnafı hem de vatandaşı tedirgin eti.

Kolombiya’da sel ve toprak kaymasında 5 kişi hayatını kaybetti

Kolombiya’nın Antioquia yönetim bölgesine bağlı Sabaneta kasabasında yaşanan sel ve toprak kaymasında 5 kişi yaşamını yitirdi.

Kassam Tugayları: Gazze’de İsrail piyade birliğine pusu kurduk, ölü ve yaralılar var

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde İsrail piyade birliğini hedef alan komplike bir pusu kurulduğunu, askerlerden ölen ve yaralananlar olduğunu duyurdu. Kassam, Telegram hesabından, 7 Mayıs …

ABD ordusu Meksika sınırında: 110 bin dönümlük arazi Ulusal Savunma Alanı ilan edildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın talebi doğrultusunda Savunma Bakanlığının imzaladığı yeni emirle New Meksiko eyaletinin Meksika sınırındaki yaklaşık 110 bin dönümlük arazi, Ulusal Savunma Alanı ilan edildi. Eski uygulamada askerlerin görevi gözlemle sınırlıyken yeni uygulamada devriye atma, yasa dışı göçmenleri geçici olarak gözaltına alma ve onları arama yetkileri bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir