ABD’den ünlü Türk kimya şirketine yaptırım: Kara listeye alındı!

Kimpaş Kimya, ABD’nin İran’a Yönelik Yaptırım Listesine Dahil Edildi

Kimpaş Kimya son zamanlarda TMSF’den aldığı ihalelerle dikkatleri üzerine çekerken, ABD yönetimi tarafından İran’la yasadışı petrol ticareti iddialarıyla gündeme geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Donald Trump yönetiminin yaptırım kararıyla ilgili 500 milyon dolarlık petrol kaçakçılığı ağına yönelik açıklamalarda bulundu.

Bu yaptırımlar, İran’ın desteklediği gruplara finansman sağladığı iddia edilen kaçakçılık faaliyetlerini sonlandırmayı amaçlıyor. İran’ın nükleer programını desteklediği ve çeşitli gruplara finansman sağladığı iddialarıyla ABD’nin gündemine gelen Kimpaş’ın yasadışı petrol ithalatıyla ilgili suçlamalar da sürecin bir parçası.

Kimpaş hızla büyümeye devam ederken, 1982 yılında kimya mühendisi Lütfi Abay tarafından kurulan şirket, Gebze Plastik Organize Sanayi Bölgesi’nde toz polietilen üretimi yapıyor. Plastik ve kimyasal hammadde ticaretiyle büyüyen şirket, 2021’de cirosunu 3 milyar liraya çıkararak dikkatleri üzerine çekti.

TMSF’den aldığı önemli ihalelerle adını duyuran Kimpaş, uluslararası alanda yaptırımlarla karşılaşarak büyüme sürecinde yeni engellerle karşı karşıya kaldı.

Related Posts

Ankaralılara metro müjdesi! Bakan Uraloğlu: 2 aya kadar tamamlamış olacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın değişen dinamiklerini ve imar yapısını da dikkate alarak yeniden oluşturdukları Esenboğa Metrosu’nun yeni projesini 2 aya kadar tamamlayacaklarını duyurdu.

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının ödenmeye başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, toplam 6,2 milyar liralık ödemenin hesaplara aktarılacağını açıkladı. 6,2 MİLYAR LİRALIK ÖDEME …

CHP’den zam ve enflasyon tepkisi: ‘Uydurulan TÜİK rakamlarıyla…’

CHP’li Gülcan Kış, enflasyon verileri üzerinden hükümete tepki gösterdi. Yurttaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıların görmezden gelindiğini savundu. Maaş artışlarının halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamadığını dile getirdi.

Borsa güne yükselişle başladı: 4 Temmuz 2025 Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,19 yükselişle 10.248,11 puandan başladı.

Akaryakıt, tütün mamulleri ve içkilerin ÖTV tutarları artırıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında güncelleme yapıldığını bildirdi.

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 68,68

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 68,68