Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz Sporları Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlara göre yaz sporları yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte açık hava sporlarına ilgi artıyor. Ancak bilinçsizce yapılan hareketler spor yaralanmalarına neden olabilir.

Acıbadem Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz aylarında spor yaralanmalarında artış görüldüğünü belirtiyor. Yaz sporlarında sık yapılan hatalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürsoy, önemli uyarılarda bulunuyor.

Spor Öncesi Isınma:

Özellikle plaj voleybolu gibi sporlara başlamadan önce kasları ısıtmak önemlidir. Doğru ısınma hareketleri sakatlanma riskini azaltır.

Doğru Ekipman Seçimi:

Her sporun kendine özgü ekipmanları vardır. Uygun ekipman kullanmak performansı artırır ve güvenliği sağlar.

Su Tüketimi:

Yaz aylarında sıcaklık arttıkça vücut sıvı kaybeder. Yeterince su içmek kas kramplarını önler ve sağlıklı kalmanızı sağlar.

Sıcaklığa Dikkat:

Yüksek sıcaklıklar spor yaparken kasları daha fazla zorlayabilir. Direkt güneş altında egzersiz yapmaktan kaçının ve serin zaman dilimlerini tercih edin.

Ağrıları İhmal Etmeyin:

Eğer vücudunuz ağrıyorsa dinlenmeyi unutmayın. İhmal edilen ağrılar ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Yaz sporları yaparken bu önemli ipuçlarını aklınızda bulundurarak sporunuza devam edebilirsiniz. Unutmayın, sağlık her şeyden önemli!

Related Posts

Kanser hastalarına akıllı ilaç müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, 5 farklı ilaç geri ödeme listesine alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.