Kış aylarının en çok tercih edilen doğal ürünü: Ihlamur

Ihlamur: Kış Günlerinin Vazgeçilmezi

Soğuk kış günleriyle birlikte bitki çaylarına olan ilgi artıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen ıhlamur, en çok tercih edilen doğal ürünlerden biri haline geldi. İçeriğinde bulunan antioksidan ve rahatlatıcı bileşenler ile ıhlamur, hastalıklara karşı koruma sağlayarak stresi azaltıyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir şifa kaynağı olan ıhlamur, vatandaşlar arasında popülerliğini koruyor.

‘ÇOCUK, YETİŞKİN, YAŞLI HERKESİN KULLANIMINA UYGUN’

Kış aylarında en çok tercih edilen bitkilerden biri olan ıhlamur, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç tarafından kışın vazgeçilmezi olarak nitelendiriliyor. Ihlamurun içeriğinde bulunan ekstraktlar sayesinde kış aylarında özellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiği belirtiliyor. Çocuk, yetişkin, yaşlı herkesin kullanımına uygun olan ıhlamur, yaprak ve çiçek olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. İçeriğinde daha fazla ekstraktlı yağlar bulunan çiçek ıhlamur, tercih edilmesi önerilen bir seçenek oluyor. Ancak günlük tüketim miktarı önemli olup, 3 bardağı aşmamak gerekiyor. Hamile ve yeni doğum yapmış kadınların da kullanmadan önce doktora danışmaları öneriliyor.

Ihlamurun demlenme yöntemine de değinen Çebiç, 5 dakika demlenip süzüldükten sonra tüketilmesini öneriyor. Sıcak olarak tüketilen ıhlamurun vücuttan toksinleri atması üzerine sıcak içilmesi tavsiye ediliyor. Bal ile de içilebilen ıhlamur, şeker ile tüketilecekse bal tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, defalarca kaynatılan ıhlamurun vücuda fayda sağlamayacağını ve tek seferlik kaynatmanın yeterli olduğunu vurguluyor.

(İHA)

Related Posts

Tıp dünyasını şaşırtan vaka! Depresyona giren hasta, 56 gün boyunca kesintisiz uyudu

Samsun’da girdiği depresyon sonucu bilinci kapanan 26 yaşındaki hasta 56 gün sonra uyandı.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Ayçiçek, tereyağı veya zeytinyağı değil: Uzmanlara göre en sağlıklı yağ buymuş

Her sofrada baş tacı edilen zeytinyağı, ayçiçek yağı ve tereyağına yeni bir rakip çıktı. Uzmanlar, düşük doymuş yağ oranı ve zengin Omega-3 zengini olan en sağlıklı yağı açıkladı.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir