Avrupa Birliği Rusya’ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Avrupa Birliği, Rusya’ya Kırım ve Sivastopol Yaptırımlarını Uzattı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın Kırım ve Sivastopol’u ilhakı sebebiyle uygulanan yaptırımların 23 Haziran 2026’ya kadar uzatılması yönünde karar aldıklarını duyurdu. Bu kararla AB vatandaşları ve şirketlerinin Kırım ve Sivastopol bölgelerindeki faaliyetleri kısıtlanmaya devam edecek, AB ülkeleri ise bu bölgelerden ürün ithal etmeyecek.

Avrupa firmaları, Kırım ve Sivastopol’a yatırım ve finansal hizmet sağlamıyor. Ulaşım, telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde kullanılacak çeşitli ürün ve teknolojiler de gönderilmiyor. Özellikle petrol, doğal gaz, maden arama, çıkarma ve üretimine yönelik teknoloji sağlanması ve teknik destek verilmesi de yasak kapsamında bulunuyor.

Kırım ve Sivastopol’un İlhakı

Rusya, Mart 2014’te Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni ve Sivastopol şehrini yasa dışı ilhak etmişti. Bu olayın ardından AB, ABD ve diğer bazı ülkeler, Rusya’ya yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Related Posts

Seyir halindeki İETT otobüsü yandı

Sancaktepe’de seyir halindeki İETT otobüsünde yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, içinde yolcu olmaması olası bir faciayı önledi.

800 liradan 10 bin liraya kadar çıkıyordu: 81 ile gönderilen genelgeyle değişecek

2025 Aile Yılı kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ilin valiliğine genelge gönderildi. Nikâh merasimleri için alınan ücretlerin asgari düzeyde tutulması, maddi sıkıntı yaşayan yeni evlenecek çiftlere yardım edilmesi istendi.

Trump ve Musk kavgası kızışıyor: Elon Musk için “tren kazası” benzetmesi

ABD Başkanı Trump ile Musk arasındaki gerilimler devam ediyor. Trump son olarak Musk için “raydan çıkmış” ve “tren kazası” benzetmelerini yaptı.

Traktör ikiye bölündü: 1’i ağır 2 yaralı

Gaziantep’te TIR ile çarpışan traktör ikiye bölündüğü kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

Özel sektör öğretmenlerinden ‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nden sonra açıklama

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri 25 Haziran’da başlattıkları ve 1 Temmuz’da Ankara’da tamamladıkları “Büyük Öğretmen Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.