Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Kamuda Çalışan Memurların Maaş Zamları Konusundaki Görüşmeler Öncesi Sendikalardan Uyarı Geldi

Kamu çalışanlarının maaş zamları ve sosyal haklarının belirleneceği 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde sendikalardan uyarı niteliğinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Genel Sağlık-İş, sağlık emekçilerinin toplu sözleşme konusundaki kırmızı çizgilerini belirledi ve bu konuda uyarılarda bulundu.

‘Gerçekleri Haykıracağız’

Sendika başkanı Derya Uğur, emek körü yönetim ve yanlış ekonomi politikaları sebebiyle kamu çalışanlarının alım gücünün derin bir yoksulluğa itildiğini vurgulayarak, sağlık emekçilerinin haklarının kırpıldığını belirtti. Uğur, sağlık emekçilerinin acil sorunlarına çözüm getirmeyen geçmiş toplu sözleşmelerin bu kez farklı olacağını ve umutlarını dile getirdi.

‘Düzen Sürdürülebilir Değil’

Uğur, iktidarın sağlık alanındaki politikalarının hastaneleri ticarethane, hastaları müşteri ve sağlık emekçilerini köle haline getirdiğini belirterek, bu düzenin sürdürülemez olduğunu ifade etti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının insan onuruna yakışır koşullarda çalışmaları ve adil bir ücret alabilmeleri gerektiğini vurgulayan Uğur, bu konuda mücadelelerini artıracaklarını belirtti.

İşte Sağlık Çalışanlarının Talepleri:

  • Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ödemeleri yoksulluk sınırının üzerinde olmalı ve emeklilikte dikkate alınarak tek seferde ödenmelidir.
  • Enflasyon farkı tüm ücretlere yansıtılmalı ve alım gücü korunmalıdır.
  • Sözleşmeli çalışmalara son verilerek kadrolu, güvenceli çalışma modeli benimsenmelidir.
  • Sağlık alanında şiddeti önlemeye yönelik yasalar hızla uygulanmalıdır.
  • 5510 mağduriyetine son verilmeli ve adaletsizlikler giderilmelidir.

Genel Sağlık-İş, 8. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini Sağlık Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklamasında dile getireceğini açıkladı.

Related Posts

Kanser hastalarına akıllı ilaç müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, 5 farklı ilaç geri ödeme listesine alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.