İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 14 ölü: “Hastanelerde 3 günlük yakıt kaldı”

İsrail Saldırılarında 14 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda biri çocuk, sekizi kadın olmak üzere toplam 14 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu, Gazze’nin çeşitli bölgelerinde saldırılar düzenledi. Bunlardan biri güneyde Han Yunus’un El-Mevasi bölgesinde gerçekleşti ve biri çocuk, yedisi kadın olmak üzere 10 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu, Gazze’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği bombardımanda da biri kadın olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusunun daha önce Han Yunus ve Beyt Hanun’a düzenlediği saldırılarda yaralanan iki Filistinli de hayatını kaybetti.

İsrail Ordusu Evleri Patlayıcılarla Yıkıyor

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Gazze kentinin bazı mahallelerinde ve güneydeki Refah kentinde evleri patlayıcılarla havaya uçurmayı sürdürüyor.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail topçuları, Gazze kentinin doğusundaki mahallelere yoğun bombardıman düzenledi. Ayrıca, Tuffah mahallesinde Filistinli sivillere ait evlere İHA’lar tarafından doğrudan ateş açıldı.

İsrail ordusu, bu saldırılar sırasında Şucaiyye ve Tuffah mahallelerinde onlarca evi patlayıcılarla havaya uçurdu. Refah kentinde de binalar patlayıcılarla yıkıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan Hastane Uyarısı

İsrail’in Gazze’deki saldırı ve ablukası altındaki hastanelerde sadece üç günlük yakıt kaldığı bildirildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail, uluslararası ve BM kuruluşlarının hastanelere yakıt ulaştırmasını engelliyor. Bu durum, sağlık merkezlerinin tamamen durmasına neden olabilir.

Hastanelerin hayati birimlerini çalıştırmak için jeneratörlere bağımlı olduğu belirtilen açıklamada, uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yapılarak, sağlık sisteminin çöküşünü engellemek için yakıt tedarikinin derhal sağlanması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Özel sektör öğretmenlerinden ‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nden sonra açıklama

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri 25 Haziran’da başlattıkları ve 1 Temmuz’da Ankara’da tamamladıkları “Büyük Öğretmen Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

Alışveriş sitesine dev para cezası

Fransa Ekonomi Bakanlığı, çevrim içi alışveriş sitesi Shein’a, yanıltıcı ticari uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle 40 milyon euro para cezası verdi.

İranlı hacker grubu ABD’yi korkuttu! Trump’ı ifşa etmekle tehdit ediyor

İranlı Hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump ve çevresindeki ekibin e-postalarını ifşa etmekle tehdit etti.

Erbakan AKP’nin oy oranını açıkladı, erken seçim çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidara seslenerek erken seçim çağrısında bulundu.