Netanyahu’nun barışa niyeti yok

İsrail, Yedek Askerlerini Göreve Çağırarak Gazze Şeridi Operasyonlarını Genişletiyor

İsrail ordusu, binlerce yedek askere görev emri göndererek Gazze Şeridi’ndeki operasyonlarını genişletmeye hazırlanıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ateşkese niyeti olmadığı belirtilirken Hamas ile müzakerelere aracılık yapan Katar’a sert eleştirilerde bulundu.

‘Hamas’a Baskı İçin

İsrail kabinesi, Gazze’de genişletilmiş operasyonu onaylamak için toplandı. Ordunun on binlerce yedek askeri göreve çağırma emri verdiği bildirildi. Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir’in Gazze’deki Hamas’a baskıyı arttırma amacıyla Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Israel Katz’a bir plan sunduğu öne sürüldü. İsrail medyasına göre, genişleme operasyonuyla Hamas’a ateşkes anlaşması müzakerelerinde baskı yapmayı amaçlanıyor. Yedek askerler, Gazze’de liderlik yaparak yeni bir saldırıya öncülük edecek düzenli askerlerin yerine geçecek.

Katar, Mısır ve ABD arabuluculuğuyla ocak ayındaki ateşkese tek taraflı olarak uymayan İsrail, 18 Mart’tan bu yana Gazze’ye karadan ve havadan saldırmayı sürdürüyor.

‘Doha Kararını Versin’

Netanyahu, Gazze saldırısı yeniden başladığından beri savaşı sürdürme çağrılarını arttırıyor. Son olarak, arabuluculardan Katar’ı “iki taraflı oynamakla” suçladı. Netanyahu, Katar’ın Hamas barbarlığının mı yoksa medeniyetin mi yanında olduğuna karar vermesi gerektiğini belirtti.

Husi İsyanları Havalimanı Yakınını Vurdu

Yemen’deki İran destekli Husi isyancılar tarafından atılan bir füze, İsrail’in Ben Gurion Havalimanı yakınlarına düştü. Altı kişinin hafif şekilde yaralandığı saldırı sonucunda hava trafiği kısa süreliğine durduruldu. İsrail güvenlik kaynakları, savunma sistemlerinin füze saldırısını durduramadığını açıkladı. Husiler ise saldırıyı uluslararası havayollarına yönelik bir uyarı olarak değerlendirdi.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, sert karşılık vereceklerini belirterek, “Bize saldıranlara yedi katı güçle saldıracağız” dedi.

Related Posts

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ hastaneye sevk edildi!

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, rutin kontrolleri için hastaneye sevk edildi.

DEM Parti’den Sırrı Süreyya Önder’e suikast iddiası: Aracında düzenek bulundu

DEM Parti’den yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder’in aracında düzenek bulunduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada “2 Nisan’da fark edildiği resmi mercilere iletildi” denildi.

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim Asya’daki savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerini yükseltti

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim Asya’daki savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerini yükseltti

Tuzla marinada yangın! 54 tene alev alev yandı

İstanbul Tuzla’da marinada sabaha karşı çıkan yangında 4 tekne kullanılamaz hale geldi. Yangına, itfaiye, kıyı emniyeti ve sahil güvenlik ekipleri müdahale etti.

ABD’de Robert F. Kennedy suikastına ilişkin 60 bin belge daha paylaşıldı

ABD’de Robert F. Kennedy suikastına ilişkin 60 bin belge daha paylaşıldı

Papa seçiminde bacadan duman çıktı! Dünyanın gözü oradaydı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 21 Nisan günü hayatını kaybetti ve 26 Nisan’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Katolik Kilisesi’nin yeni papasını seçmek için 133 kardinal Sistine Şapeli’nde bir araya gelerek konklav …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir