Resmi tatilde öğretmenlerin çalıştırılma iddiası

Özel Sektör Öğretmen Sendikası, Ümitköy ODTÜLÜLER Kurs Merkezi’ni Milli Eğitim Bakanlığı’nda Protesto Etti

Özel Sektör Öğretmen Sendikası, Ümitköy ODTÜLÜLER Kurs Merkezi’nin resmi tatilde rızası alınmadan öğretmenleri göreve çağırdığını ve gelmedikleri takdirde ücretlerini kesmekle tehdit ettiğini öne sürerek, Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto etti. Öğretmenler, basın açıklaması yaparken “Güvenli çalışma istiyoruz”, “Öğretmene değer ver”, “Kadın öğretmenlere yönelik tüm cinsiyetçi tavırlara hayır” dövizleri taşıdı ve “Öğretmenler birlikte güçlü” sloganı attılar.

Sendika Yetkilisi Demet Karacabey Açıklama Yaptı

Özel Sektör Öğretmen Sendikası İl Temsilcisi Demet Karacabey, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Ümitköy ODTÜLÜLER Kurs Merkezi’nde yaşananları kınayarak şunları söyledi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, resmi tatil olmasına rağmen öğretmenlerimiz, açık rızaları olmaksızın göreve çağrıldı. Bu durum, öğretmenlerimizin Anayasal haklarının ve iş kanunu çerçevesindeki haklarının açık ihlalidir.”

Karacabey, ODTÜLÜLER Kurs Merkezi Patronu Ergün Pusat’ın tehditlerini de şu sözlerle aktardı:

  • Sendika olarak yasal yükümlülükleri hatırlattık.
  • Ergun Pusat’ın yasal uyarılara kulak asmadığını ve tehditler savurduğunu dile getirdi.

Karacabey, yaşanan hukuksuzluk üzerine suç duyurusunda bulunduklarını ve hukuki sürecin başlatıldığını belirterek, “Öğretmenlere yönelik hiçbir tehdit ve saldırı cevapsız kalmayacaktır” dedi.

Öğretmen Hakları İçin Mücadele Devam Edecek

Karacabey, özel öğretim kurumlarında yaşanan hak ihlallerine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak, öğretmenlerin emeğine sahip çıkacaklarını ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı’na çağrı yaparak öğretmen haklarının korunması için adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Bu olay sadece tek bir kanun ihlali değil, aynı zamanda bir tehdit ve kişisel hak ihlalidir. Öğretmenlerin onuru ve emeği her şeyin üstündedir ve korunmalıdır. Öğretmen Sendikası olarak, öğretmenlerin emeğini ve onurunu savunmaya devam edeceğiz. Yaşasın öğretmenlerin örgütlü mücadelesi, yaşasın Özel Sektör Öğretmen Sendikası.

Related Posts

Babalar Günü ne zaman 2025? Geri sayım başladı! Babalar Günü Haziran ayının kaçıncı Pazar günü kutlanacak?

Haziran ayının yaklaşmasıyla birlikte Babalar Günü için kutlama planı yapacaklar ve hediye alacaklar merak içerisinde “Babalar Günü Haziran ayının kaçıncı Pazar günü kutlanacak?” sorusunun cevabını araştırıyor. Bu nedenle “Babalar günü Haziran ayının kaçıncı Pazar günü kutlanacak?” sorusunun cevabı en çok araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, Babalar Günü 2024 yılında yani bu yıl hangi güne denk geliyor? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabıyla ilgili ayrıntılar ve alternatif babalar günü hediyeleri…

Fotoğraflarla Met Gala 2025

Fotoğraflarla Met Gala 2025

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

AÖF ara sınav sonuçları 2025: AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ara sınavlarına katılan binlerce öğrenci, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 19-20 Nisan tarihlerinde Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen AÖF sınavları sonrasında, gözler sonuçların ilan edileceği tarihe çevrildi. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları açıklandı mı? EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

114. dönem ÖGG Temel Eğitim ve 90. Yenileme Eğitimi Sınavına katılan adaylar sonuçlara yoğunlaştı. Peki, EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları açıklandı mı? EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

‘KKTC üniversiteleri uluslararası görünürlüğü hedeflemeli’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ‘Genişletilmiş Üniversiteler Toplantısı’na katıldı. Özvar, “Uluslararası görünürlük Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren 208 üniversitenin önceliği ve KKTC üniversitelerinin de temel misyonu ile hedefi bu olmalı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir