Erdoğan’ın Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısında Yaptığı Konuşmadan Öne Çıkanlar
Sayın Cumhurbaşkanı ve heyet üyeleri, sizi en içten duygularla selamlıyorum. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İlk Toplantısında bir araya geldik. Bu yıl, diplomatik ilişkilerimizin 75. yıl dönümünü kutluyoruz ve tarihimiz 400 yıl geriye uzanıyor.
12 Mutabakat Metni İmzalandı
Toplantıda, ilişkilerimizi daha da güçlendirdik. Prowobo ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Filistin ve Suriye gibi önemli konuları ele aldık. Enerji, tarım, ticaret, savunma sanayi, iletişim ve eğitim gibi çeşitli alanlarda 12 mutabakat metni imzaladık. Ayrıca, geleceğe yönelik ortak bir bildiriyi kabul ettik.
Ticarette 10 Milyar Dolarlık Hedef
Savunma sanayindeki mevcut projeleri gözden geçirerek ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmayı hedefledik.
Gazze İnşaatı ve Endonezya İle İş Birliği
Gazze’nin yeniden inşasında Endonezya ile iş birliğimiz devam edecek. Filistin’in başkenti Kudüs’te kurulacak bağımsız bir devlet için destek vermeye devam edeceğiz. Bölgedeki istikrarın sağlanması için her türlü teklifin gayrimeşru olduğunu vurguluyorum.
Endonezya Cumhurbaşkanı’nın Açıklamaları
Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, Türkiye ile ilişkilere vurgu yaparak, savunma sanayi, sağlık sektörü ve Filistin konusunda iş birliği kararlılığını vurguladı. Ukrayna ve Suriye’deki desteklerinin altını çizerken, Türkiye ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtti.
More Stories
Yanmış ceset olayında şok edici detaylar! Gülüştüler, tokalaşıp yemek yediler
Yakalanmasa soframıza kadar gelecekti: At ve eşek eti keserken yakalandı
İZSU İzmir 11 yeni su kayısı açıyor… 32 milyon metreküp su kazandıracak