Diş fırçanız bakteri yuvası olabilir: İşte en büyük hata

Diş Fırçanızı Temiz Tutmanın 3 Önemli Yolu

Daily Mail’in haberine göre; Dr. Choudhury’nin verdiği bilgilere göre, tuvalet sifonu çekildiğinde havaya 1.8 metreye kadar bakteri ve mikroplar saçılıyor. Bu nedenle diş fırçanızı doğru şekilde saklamanın önemini bilmelisiniz.

Birçok kişi diş fırçalarını kapakla korumanın hijyenik olduğunu düşünse de, Dr. Choudhury’ye göre bu durum tam tersidir. Kapalı kutular veya fırça kapakları, diş fırçalarında bakteri üremesine yol açar çünkü kapalı ve nemli ortamlar mikropların çoğalmasına olanak tanır.

Diş fırçalarını temiz ve güvenli tutmanın birkaç basit yolu şunlardır:

  1. Fırçayı her zaman dik konumda tutarak suyun süzülmesini sağlamak.
  2. Üç ila dört ayda bir fırçayı veya fırça başlığını değiştirmek.
  3. Diş fırçasını tuvalet kapağı kapalıyken muhafaza etmek ve mümkünse tuvaletten uzakta tutmak.

Bazı insanlar diş fırçalarını UV sterilizatörlerinde temizlemeyi tercih edebilir ama Dr. Choudhury, bu kadar uğraşmanın gerekli olmadığını söylüyor. Fırçayı doğru şekilde saklamanın önemli olduğunu vurguluyor.

Araştırmalar, tuvalet sifonu çekildiğinde havada asılı kalan su damlacıklarının E. coli ve Staphylococcus aureus gibi zararlı bakterilerin yayılmasına neden olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, tuvaletlerde havalandırma sistemlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Tıp dünyasını şaşırtan vaka! Depresyona giren hasta, 56 gün boyunca kesintisiz uyudu

Samsun’da girdiği depresyon sonucu bilinci kapanan 26 yaşındaki hasta 56 gün sonra uyandı.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Ayçiçek, tereyağı veya zeytinyağı değil: Uzmanlara göre en sağlıklı yağ buymuş

Her sofrada baş tacı edilen zeytinyağı, ayçiçek yağı ve tereyağına yeni bir rakip çıktı. Uzmanlar, düşük doymuş yağ oranı ve zengin Omega-3 zengini olan en sağlıklı yağı açıkladı.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.