Bebeğini klozete atan Rus kadının vahşetini savcı anlattı

Antalya Havalimanı‘ndaki engelli tuvaletinde, 13 Ekim 2024’te temizlik görevlisi tarafından klozet içinde yeni doğmuş bir bebek bulundu.

Güvenlik kameraları ve incelemeler sonucunda, bebeğin Rusya vatandaşı Ekaterina Burnazkina tarafından terk edildiği belirlendi.

Burnazkina’nın, annesi Elena Burnazkina ile birlikte hızla pasaport kontrolüne giderek ülkeden çıkış işlemlerini yaptırdığı tespit edildi.

Moskova‘ya gitmeye hazırlanan anne ve kızı, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından havalimanında yakalandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından bebek hastaneye kaldırıldı.

Ekaterina Burnazkina da sağlık kontrolü için başka bir hastaneye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Ekaterina Burnazkina, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı. Elena Burnazkina da cezaevine gönderildi ancak ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ekaterina Burnazkina, önceki savunmasını yineleyerek doğum yaptığını polis uyarısıyla fark ettiğini söyledi. Doğumdan birkaç gün önce Alanya’daki bir kliniğe gıda zehirlenmesi şüphesiyle başvurduğunu belirtti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen kliniğin doktoru A.Y. şöyle konuştu:

“Alanya’da özel muayenehanem vardı. Ekaterina 12 Ekim’de bize başvurdu. Bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle kliniğe geldi. Kan tetkiki yapıldı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Biz de gebelik testi yapılmamakta, ultrason cihazı yok. Sanık bana gebe olmadığını söyledi. Yaptığımız tetkikte enfeksiyon değeri yüksek çıkmıştı. Gebelikten de şüphelenmediğimiz için herhangi bir test yapmadık. Rahatsızlığı gebelikle aynı bulguları içerdiği için gebelik durumunu baskılamış olabilir. Elle muayene yaptığım halde karında bir hareketlilik hissetmedim. Bağırsak hareketliliği olarak hissettik. Kilolu görünüyordu, hamile olduğunu fark etmedim”

SAVCI VAHŞETİ TEK TEK ANLATTI

Duruşma savcısı, yenidoğan bebeğin göbek kordonu bağlanmaksızın, soğuktan ve klozetteki sudan etkilenmesini önleyecek hiçbir tedbir alınmadan, çıplak ve ayaklarının suyun içinde olduğunu kaydederek, savunma sistemi son derece zayıf olan yenidoğan bebeği, en kötü hijyen koşullarına sahip klozet içerisine bırakan sanığın, fiili bilerek ve isteyerek yaptığının belirlendiğini ifade etti.

Mütalaayı açıklayan savcılık, sanık Elena Burnazkina’nın beraatini, bebeğini klozette doğurduktan sonra orada bırakan sanık Ekaterina Burnazkina’nın ‘Nitelikli öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılması talep etti.

“KIZIMI ALMAK İSTİYORUM”

Mütalaayı kabul etmeyen ve devlet korumasına alınan bebeğini isteyen Ekaterina Burnazkina şunu dedi:

“Bu suçu kabul etmiyorum. Kızımı almak istiyorum”

Related Posts

Çin’den vize kararı: 74 ülke listede

Çin’in yabancı turist sayısını artırmak amacıyla 74 ülkenin vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz giriş hakkı tanıdığı bildirildi.

Trump ek gümrük vergilerini 1 Ağustos’a erteledi, bazı ülkelere ise yeni oranlar açıkladı: İşte son durum

ABD Başkanı Donald Trump, ülkelere yönelik ek gümrük vergileriyle dün basına açıklama yaptı. Trump bazı ülkeler için vergilerin uygulanma tarihini 1 Ağustos’a ertelerken bazı ülkeler içinde yeni oranlar açıkladı. Trump ek gümrük vergilerinde son durum.

Denizli’de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 343 kök kenevir bitkisi ve 102 gram esrarla yakalanan zanlı tutuklandı.

Seyir halindeki İETT otobüsü yandı

Sancaktepe’de seyir halindeki İETT otobüsünde yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, içinde yolcu olmaması olası bir faciayı önledi.

800 liradan 10 bin liraya kadar çıkıyordu: 81 ile gönderilen genelgeyle değişecek

2025 Aile Yılı kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ilin valiliğine genelge gönderildi. Nikâh merasimleri için alınan ücretlerin asgari düzeyde tutulması, maddi sıkıntı yaşayan yeni evlenecek çiftlere yardım edilmesi istendi.

Trump ve Musk kavgası kızışıyor: Elon Musk için “tren kazası” benzetmesi

ABD Başkanı Trump ile Musk arasındaki gerilimler devam ediyor. Trump son olarak Musk için “raydan çıkmış” ve “tren kazası” benzetmelerini yaptı.