Erzurum ve Muş’ta 1303 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Muş ve Erzurum’da kar yağışı aralıksız sürerken, 1303 yerleşim yerine ulaşım kapandı. Her 2 ilde ekipler, kar temizleme çalışması başlattı. Erzurum’un Çat, Hınıs, Tortum, Pasinler, Tekman, Oltu ve Karayazı ilçelerinde de eğitim-öğretim bugün ara verildi.

Erzurum ve Muş’ta kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Gece boyu devam eden kar yağışı ile cadde ve sokaklar beyaza büründü. Park halindeki araçların üstü karla kaplanırken, sürücüler araçları ile yavaş ilerledi. Hava sıcaklığının eksi 9 dereceleri gördüğü Erzurum’un Çat, Hınıs, Tortum, Pasinler, Tekman, Oltu ve Karayazı ilçelerinde kaymakamlıklar, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bugün eğitim-öğretime ara verildiği duyurdu.

Ulaşımda aksama

Erzurum ve Muş’ta kar yağışı şehirler arası ve şehir içi yollarda da ulaşımı olumsuz etkiledi. Muş’ta 250 köy yolu, Erzurum’da çoğu kırsal mahalle olmak üzere 1053 yerleşim yerine ulaşım kapandı. Başta belediyeler olmak üzere Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, karla mücadele çalışmalarını başlattı. Erzurum- Erzincan, Erzurum-Kars, Erzurum-Bayburt ve Erzurum-Bingöl, Muş-Bingöl kara yollarında zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşandı. Yollarda önlem alan trafik ekipleri, yağış nedeniyle sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı. (DHA)

Related Posts

Farah Zeynep Abdullah sperm bankası açıklaması nedir?

Farah Zeynep Abdullah, çocuk sahibi olma hayalini yıllardır taşıdığını söyleyerek, ailesinden bu konuda tam destek aldığını vurguladı. Oyuncu, babasının “Sperm bankasından da çocuk yapabilirsin” sözleriyle evlilik baskısı olmadan anne olabileceğini dile getirdi.

Bingöl’de Jandarma 1.651 Kök Kenevir Ele Geçirdi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, Genç ilçe kırsalında gerçekleştirilen operasyonda toplam 1.651 kök kenevir bitkisi ele geçirirken, olayla ilgili 3 şüpheli hakkında adli işlemlere başlandığını duyurdu.

İşgalci İsrail Batı Şeria’da 35 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’ya düzenlediği baskınlarda 35 Filistinliyi gözaltına aldı.

Sivas’ta kamyonet şarampole uçtu: Üç kişi yaralandı

Edinilen bilgilere göre kaza, Sivas’ın Suşehri ilçesi Polatderesi mevkiinde meydana geldi. E.E. idaresindeki 58 ACP 197 plakalı üzerinde yüklü olan traktör kamyonet, Suşehri’nden İmranlı istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon …

CHP Adıyaman mitingi! 10 binler meydanda: Özel konuşuyor…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 36’ncısı için Adıyaman’da halkla buluşuyor.

Erdoğan’ın ‘tarihi konuşması’ öncesi AKP Sözcüsü Çelik’ten açıklama: ‘Kapsamlı bir kamp hazırlığı yapıldı’

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, PKK’nin silah bırakma süreciyle ilgili “tarihi” bir eşikte olunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü yapacağı konuşmanın kapsamlı ve derinlikli olacağını duyuran Çelik, sürecin artık bir devlet projesi olduğunu vurguladı.