Trump: İran’ın Alternatifi Teslim Olmak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a uygulanan deniz ablukasının nükleer anlaşma sağlanana dek devam edeceğini duyurdu. Trump, “Bu abluka mükemmel bir strateji ve yüzde 100 etkili. Artık İran’ın askeri gücü kalmadı. Tek yapmaları gereken teslim olmaktır; sadece ‘Pes ediyoruz’ demeleri yeterli” ifadelerini kullandı.

Trump, Artemis 2 ekibini Beyaz Saray’da ağırladığı sırada basın mensuplarının İran konusunda yönelttiği sorulara yanıt verdi. İran’ın nükleer silah edinmesine izin vermeyecekleri konusunda kararlı olduklarını belirten Trump, “İran çok yol kat etti ancak asıl mesele, bundan sonra ne kadar ileri gidecekler” değerlendirmesinde bulundu.

İran limanlarına yönelik deniz ablukasının süresiyle ilgili sorulara ise Trump, nükleer bir anlaşmaya ulaşana kadar ablukanın devam edeceğini yineledi. “Bu abluka dahice bir hamle ve etkili bir şekilde çalışıyor. Ekonomileri tamamen çökmüş durumda. Onlar, teslim olmak zorundalar” dedi.

Trump, ayrıca İngiltere Kralı Charles’ın hem Kongre’deki konuşmasında hem de Beyaz Saray’daki akşam yemeğinde NATO ittifakının birlikteliğine vurgu yapmasını ve Ukrayna’ya destek mesajlarını değerlendirdi. Kral Charles’ın ülkesini seven bir lider olduğunu ifade eden Trump, “Kral Charles, İran ve Ukrayna meselelerinde mevcut İngiltere hükümetinden daha fazla destek sağlayabilir. Bence, Kral Charles’a kalsaydı, İran konusunda bize yardım ederdi. Ukrayna konusundaki önerilerimizi de dikkate alırdı” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir