Ordu’da Biyoinovasyon Merkezi ile Ata Tohumları Korunuyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Biyoinovasyon Merkezi Ata Tohumlarını Koruyor ve Çoğaltıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan ilk ve tek biyoinovasyon merkezi sayesinde 145 çeşit ata tohumunu koruyor ve ekimi yapılarak çoğaltıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde hayata geçirilen Ordu Büyükşehir Belediyesi Biyoinovasyon Merkezi, Ulubey ilçesinde kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarının korunması ve tarımsal alandaki yeniliklerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde öncü olma vizyonuyla faaliyet gösteriyor. Merkez, okul gibi bir yapıda çalışarak birçok öğrenciye ev sahipliği yaparken, özel öğrencilere terapi ortamı sağlıyor.

Özellikle Ordu iline özgü bitkilerin doğal ve organik olarak korunup çoğaltılmasını sağlayan merkezde toplamda 41 türden 145 çeşit ata tohumu bulunmaktadır. Bu tohumlar deneme bahçelerinde ekilerek çoğaltılıyor ve kaybolmaya yüz tutmuş önemli bitki türlerine yeni bir yaşam alanı sunuluyor. Ayrıca, merkezde çeşitli tarım eğitimleri de verilerek öğrencilere tarım sektöründeki detaylar anlatılıyor.

Biyoinovasyon merkezinin ana faaliyet alanı doku kültür laboratuvarı olup, distilasyon ünitesi, topraksız tarım ünitesi, dikey tarım ünitesi, ata tohum ünitesi ve eğitim ünitesi gibi bölümlerle hizmet vermektedir. Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu merkez aracılığıyla Ordu’nun seri üretim merkezi haline gelmesini ve zor yetiştirilen bitki türlerinin hızlı üretilerek çiftçilere kolaylık sağlanmasını hedeflemektedir.

Altınordu Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmen ve öğrencileri de merkezi ziyaret etti. Öğretmenler, öğrenciler için çok anlamlı olan bu gezinin kendilerine iyi geldiğini belirterek, Ordu’ya kazandırılan merkez için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

Related Posts

Ankaralılara metro müjdesi! Bakan Uraloğlu: 2 aya kadar tamamlamış olacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın değişen dinamiklerini ve imar yapısını da dikkate alarak yeniden oluşturdukları Esenboğa Metrosu’nun yeni projesini 2 aya kadar tamamlayacaklarını duyurdu.

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının ödenmeye başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, toplam 6,2 milyar liralık ödemenin hesaplara aktarılacağını açıkladı. 6,2 MİLYAR LİRALIK ÖDEME …

CHP’den zam ve enflasyon tepkisi: ‘Uydurulan TÜİK rakamlarıyla…’

CHP’li Gülcan Kış, enflasyon verileri üzerinden hükümete tepki gösterdi. Yurttaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıların görmezden gelindiğini savundu. Maaş artışlarının halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamadığını dile getirdi.

Borsa güne yükselişle başladı: 4 Temmuz 2025 Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,19 yükselişle 10.248,11 puandan başladı.

Akaryakıt, tütün mamulleri ve içkilerin ÖTV tutarları artırıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında güncelleme yapıldığını bildirdi.

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 68,68

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 68,68