Anket: Grönlandlılar, ABD’nin bir parçası olmak istemiyor

Grönlandlıların %85’i ABD’nin Bir Parçası Olmak İstemiyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland açıklamalarının ardından yapılan bir kamuoyu anketine göre, Grönlandlıların %85’i Ada’nın ABD’nin bir parçası olmasını istemiyor.

Ankete katılanlara Ada’nın Danimarka, Faroe Adaları ve Grönland’dan oluşan Danimarka Topluluğu’ndan ayrılıp ABD’nin bir parçası olmasını isteyip istemedikleri soruldu.

Ankete katılanların sadece yüzde 6’sı Grönlandlıların ABD’ye katılmasını isterken, yüzde 9’u kararsız olduğunu belirtti.

Anket, 22-26 Ocak tarihleri arasında 18 yaş üstü 497 Grönlandlı ile online olarak gerçekleştirildi.

Trump’ın Grönland Açıklamaları

23 Aralık 2024’te Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Trump, Grönland’ın ABD’nin kontrolünde olması gerektiğini vurgulayarak, Ada’nın mülkiyeti ve kontrolünün “mutlak zorunluluk” olduğunu belirtti.

Göreve gelmesinin ardından Grönland’a olan ilgisini zaman zaman dile getiren Trump, Ada’da yaşayan yaklaşık 57 bin vatandaşın tamamının ABD’ye katılmak istediğini iddia etmişti.

Danimarka Krallığı’na bağlı olan ve Faroe Adaları ile birlikte Danimarka’nın iki otonom bölgesinden biri olan Grönland, Danimarka’ya 2.900 kilometre uzaklıkta konumlanmaktadır.

Related Posts

Özel sektör öğretmenlerinden ‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nden sonra açıklama

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri 25 Haziran’da başlattıkları ve 1 Temmuz’da Ankara’da tamamladıkları “Büyük Öğretmen Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

Alışveriş sitesine dev para cezası

Fransa Ekonomi Bakanlığı, çevrim içi alışveriş sitesi Shein’a, yanıltıcı ticari uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle 40 milyon euro para cezası verdi.

İranlı hacker grubu ABD’yi korkuttu! Trump’ı ifşa etmekle tehdit ediyor

İranlı Hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump ve çevresindeki ekibin e-postalarını ifşa etmekle tehdit etti.

Erbakan AKP’nin oy oranını açıkladı, erken seçim çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidara seslenerek erken seçim çağrısında bulundu.