Komite, Netanyahu’ya rapor sundu: ‘Türkiye ile olası savaşa hazırlıklı olunmalı’

İsrail, Türkiye ile Olası Bir Savaşa Hazırlıklı Olmalı

İsrail’de kurulan Nagel Komitesi, Tel Aviv yönetiminin Türkiye ile ‘olası bir savaşa’ hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Jerusalem Post’un haberine göre, Nagel Komitesi’nin savunma bütçesi ve güvenlik stratejisi üzerine yaptığı son değerlendirmede, Tel Aviv yönetiminin doğrudan bir çatışmaya karşı hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

6 Ocak Pazartesi günü Başbakan Netanyahu, Savunma Bakanı Israel Katz ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’e sunulan raporda, Türkiye’nin Osmanlı dönemine özlem duyduğu ve bu nedenle İsrail ile gerilimi artırabileceği öne sürüldü. Raporda ayrıca, Suriyeli grupların Türkiye ile iş birliği yaparak İsrail’in güvenliğine yönelik yeni tehditler oluşturma riski bulunduğu belirtildi.

Raporda, Suriye kaynaklı tehdidin İran tehdidinden bile daha ciddi olduğu vurgulanırken, İsrail’in savunma bütçesinin önümüzdeki 5 yıl içinde yıllık 15 milyar şekele kadar arttırılması önerildi. Netanyahu, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, Orta Doğu’da yaşanan değişikliklere dikkat çekerek, yeni güçlerin ortaya çıkabileceği ve beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Raporun Türkiye ile olası çatışmaya hazırlık için İsrail’in askeri kapasitesini güçlendirmesi gerektiği vurgulanırken, F-15 savaş uçakları, yakıt ikmal uçakları, İHA’lar ve uydu alımlarının yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava savunma sistemlerinin geliştirilmesi için çeşitli önerilerde bulunuldu ve Ürdün Vadisi boyunca bir güvenlik bariyeri inşa edilmesi gerektiği ifade edildi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Traktör ikiye bölündü: 1’i ağır 2 yaralı

Gaziantep’te TIR ile çarpışan traktör ikiye bölündüğü kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

Özel sektör öğretmenlerinden ‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nden sonra açıklama

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri 25 Haziran’da başlattıkları ve 1 Temmuz’da Ankara’da tamamladıkları “Büyük Öğretmen Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

Alışveriş sitesine dev para cezası

Fransa Ekonomi Bakanlığı, çevrim içi alışveriş sitesi Shein’a, yanıltıcı ticari uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle 40 milyon euro para cezası verdi.

İranlı hacker grubu ABD’yi korkuttu! Trump’ı ifşa etmekle tehdit ediyor

İranlı Hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump ve çevresindeki ekibin e-postalarını ifşa etmekle tehdit etti.