18 yaşını dolduranlar dikkat: Çalışmadan emeklilik… Kimler yararlanabilir

Çalışmadan Emeklilik için Kimler Yararlanabilir?

Sosyal güvenlik mevzuatına göre emeklilik için belirli şartlar bulunmaktadır. Emeklilik için gerekli olan prim ödemeleri, isteğe bağlı sigorta yoluyla da yapılabilmektedir.

18 Yaşını Dolduran Herkes Emeklilik İçin Adım Atabilir

18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı, isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek emeklilik sürecine başlayabilir. Bu durum gençler için de geçerlidir. Gençler, sosyal güvenceyi elde ederken aynı zamanda emeklilik hakkı kazanmaktadırlar.

İsteğe Bağlı Sigorta Kimler İçin Uygundur?

Türkiye’de ikamet eden ancak zorunlu sigortalı olmayı gerektirmeyen, az çalışan veya tam gün çalışmayan, emekli olmayan ve 18 yaşını dolduran kişiler isteğe bağlı sigortadan yararlanabilirler.

Başvuru Nasıl Yapılır?

İsteğe bağlı sigorta için başvuru yapmak isteyenler, ilgili belgelerle birlikte ikamet ettikleri sosyal güvenlik merkezlerine veya il müdürlüklerine başvuruda bulunmalıdır.

Ödenmesi Gereken Prim Miktarı

İsteğe bağlı sigorta primi, belirlenen prime esas kazancın yüzde 32’si olarak hesaplanmaktadır. 2025 yılı için aylık en az ödeme tutarı 8.321 TL’dir.

Ödeme Koşulları ve Sonlandırma

İsteğe bağlı sigortalılığı sonlandırmak isteyenler, belirli koşullara tabidir. Primlerini eksiksiz ödemeyenler için çeşitli seçenekler sunulmaktadır.

Evde Çalışanlar da Sigortalanabilir

Evde küçük işler yaparak para kazananlar da primlerini ödeyerek sigortalı olabilirler. Bu durum, sağlık hizmetlerinden ve emeklilik imkânlarından faydalanmalarını sağlar.

Yenilikler ve Gençlere İş İmkanı

Üniversite öğrencileri, ev kadınları ve engellilere yarı zamanlı iş imkânları sunulmaktadır. Sosyal hizmetler, kütüphane ve eğitim gibi alanlarda çalışma imkânı sağlanmaktadır.

Ücret ve Çalışma Koşulları

Gençlere aylık 15 bin lira ücret ödenerek, iş imkânları genişletilmektedir. Ev kadınlarına ve çocuk sahibi kadınlara da evden çalışma olanağı sunulmaktadır.

Related Posts

İran-İsrail savaşı gübre ve mazot fiyatlarını uçurdu: Tarımda yeni zam riski!

Gübre ve mazot fiyatlarındaki artış, tarım sektöründe maliyetleri yükseltti. Üretici ve market arasındaki fiyat farkları dikkat çekiyor. Uzmanlar, çiftçilerin desteklenmesinin önemine vurgu yapıyor.

Borsa coşkulu yükseldi

Piyasalardaki faiz indirimi beklentisi ve CHP’nin Kurultay Davası’nın ertelenmesi borsayı hareketlendirdi. BIST 100’de günlük yükseliş yüzde 5 seviyesini aşarken bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 9.5’in üzerine çıktı.

Ticaret Bakanlığı araştırıyor: Kayısı Iğdır’da 1 İstanbul’da 120 lira mı?

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kayısı satış ücretlerine ilişkin ilgili denetim ekiplerince inceleme başlatıldığını, konuya ilişkin paylaşımı yapan CHP Tuzluca Aday Adayı Bilgihan Ova’ya …

Karpuzu 2 liraya satamayan çiftçi isyan etti: Tövbeler olsun, bir daha ekmem

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçi Soner Cankurt, ektiği karpuzun tarlada kaldığını belirterek, “Maliyetler 3-4 katına çıktı. Raflarda kilosu 20 lira, biz 2 liraya satamıyoruz. Bir daha karpuz ekmeyeceğim, tövbeler olsun. Çiftçiliği bırakıyoruz …

Sanayi tesisleri Anadolu’ya taşınıyor; İstanbul’da deprem riski ve şehir yükü azaltılacak, kiralar düşecek

Sanayi tesisleri Anadolu’ya taşınıyor; İstanbul’da deprem riski ve şehir yükü azaltılacak, kiralar düşecek

Kırtasiye devinde küçülme: 58 kişi işten çıkarıldı

Anadolu Grubu’nun kırtasiye sektöründeki iştiraki Adel Kalemcilik, 2024 yılında hem gelir hem de istihdamda dikkat çeken bir daralma yaşadı. Şirket, yılın ilk yarısına ilişkin verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla kamuoyuna …